Hazaviszik a felföldi táncokat

2016. november 28., hétfő, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes nyitotta meg péntek este a XIII. Kolozsvári népzene- és néptánctalálkozót.


A társulat a felvidéki Furik Rita rendezte Böjttől böjtig című előadással lépett színpadra, szombaton délelőtt Ivácson László rendezésében a Szerencsekrajcár gyermekműsort mutatták be, másnap Nagykárolyban tartottak előadást. Ma és kedden Nagybányán, illetve Szilágycsehben, a hét második felében pedig a felvidéki Tornalján és Zselízen lépnek színpadra. Mivel  a Böjttől böjtig előadásban megjelenő tánc- és zeneanyag a felföldi hagyományokból is táplálkozik, mondhatni, hazaviszik ezt a kincset. A turné következő két állomása: december 3-án Salgótarjánban az Egy szív dobban adventi rendezvényen, 4-én pedig a szegedi IH Rendezvényközpontban mutatkozik be az együttes. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2016-11-28: Közélet - :

Sikeres az adó-visszatérítési program

320 ezer lejnél nagyobb összeggel pótolta fel Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a pénzkeretet, amelyből a helyi vállalkozók által visszaigényelhető adókülönbözetet fizetik ki.
2016-11-28: Közélet - :

Környezettudatos kikapcsolódás

A hét végén a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum mintegy negyven tanulója kapcsolódott be az iskola udvarán és a tanintézmény katrosai táborhelyén a Környezettudatos kikapcsolódás a fenntarthatóság nevében című pályázatba.