Kampány vagy felmérés?

2016. december 2., péntek, Közélet

Rosszul rejtett politikai kampányfogásnak tartja a sepsiszentgyörgyi tanács egyik SZDP-s tagja, hogy a városháza épp most végeztet felmérést a város iskoláiban. Rodica Pîrvan szerint a városvezetők „barátnője” és egy „legényke” – aki alig három órát tanít a Constantin Brâncuşi-líceumban – csak úgy beállított, és „mindenféle kérdést tett fel” a nagykorú diákoknak és pedagógusoknak arról, hogy mennyire érzik magukat kényelmesen az intézményben.

Ez megengedhetetlen, legalább a parlamenti választások utánig kellett volna várni vele, hiszen az iskolákban tilos kampányolni, egy román jelölt látogatását el is utasították – dohogott, és miután „bűnös mosolyt” azonosított Miklós Zoltán RMDSZ-frakcióvezető arcán, több kérdésre is választ kért: miért most kezdek aggódni az iskolákért, miért „ezt a suhancot” küldték ki, azt is tudni akarta, hogy az illető tagja-e az RMDSZ-nek, végül pedig a „sárkányos tér fölötti kommunista tér” csapnivaló kivilágítására követelt megoldást.
A felvetésre előbb Antal Árpád polgármester válaszolt: elmondta, hogy sem ő, sem helyettese nem pályázik parlamenti mandátumra, de a kampány idején sem áll meg az élet, a város ügyeit továbbra is intézni kell, az a bizonyos fiatalember állami egyetemen végzett pszichológus, a tanári karhoz tartozó céhtársa a Brâncuşi-iskola volt igazgatónőjének, a felmérést már korábban megrendelte az önkormányzat, és tökéletesen politikamentes, szakemberek által összeállított kérdéseket tartalmaz, mosolyogni pedig szabad a mai világban.
Az elhangzottakhoz Sztakics Éva alpolgármester hozzátette: a felmérést egy-két hónapja a város költségvetésébe is belefoglalták, akkor senki nem kifogásolta; versenytárgyalást írtak ki, és a kérdezőbiztos a nyertes csapat tagja, RMDSZ-gyűlésen sohasem látták. Az egésznek a célja az, hogy az iskolai oktatáson javítsanak, erre nézve javaslatokat is várnak a tanulmány készítőitől.
Mindezt Rodica Pîrvan indulatosan elutasította, mesének minősítette, és megismételte véleményét a kezdeményezésről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2016-12-02: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhelyen a vendégek is besegítettek

Több százan – zömében autóbuszokkal ideszállított megyénkbéli románok, illetve Tulcea és Vaslui megyeiek – vettek részt tegnap Kézdivásárhelyen a Béke és Molnár Józsiás utca kereszteződésénél található új ortodox templom előtti ünnepségen, ahol katonai tiszteletadást, rövid egyházi szertartást tartottak, és megkoszorúzták a templom bejárata közelében álló fakeresztet.
2016-12-02: Közélet - :

Kelendőek az interaktív táblák

Húszezer lejjel egészítette ki az interaktív táblák beszerzésére szánt pénzkeretet a sepsiszentgyörgyi tanács. Sztakics Éva alpolgármester közlése szerint az eredetileg elkülönített hatvanezer lej – amiből a táblák árának felét kapták meg az iskolák, a másik felét maguknak kellett hozzátenniük – kevésnek bizonyult, egyre több tanintézmény kíván korszerű eszközökkel felszerelkezni.