Film a gyászoló Nick Cave-ről

2016. december 3., szombat, Magazin

A Nick Cave új lemezének dalait és a fia halála miatti gyászt bemutató One More Time With Feeling című 3D-s dokumentumfilmet egyetlen alkalommal, egy zenei kísérőprogram keretében vetítik Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A film az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, majd az album megjelenése előtt, szeptember 8-án egyszerre mutatták be a világ 950 mozijában. A jelentős közönség- és kritikai visszhang hatására most néhány exkluzív alkalommal ismét levetítik világszerte.


Az Andrew Dominik által rendezett fekete-fehér alkotás a Nick Cave & The Bad Seeds idén megjelent, Skeleton Tree című albumának keletkezéstörténetébe vezeti be a nézőt. A filmklipszerű szerkezet akkor változott meg, amikor Nick Cave megnyílt a kamera előtt, és azokról az érzésekről vallott, amelyek 15 éves fia 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után az album elkészítéséhez vezették.
A világhírű zenész és a szintén ausztrál Andrew Dominik három évtizede ismeri egymást, a mostani film ötletével Nick Cave kereste meg a rendezőt, ahogy fogalmazott, „vannak dolgok, amiket el akarok mondani, csak nem tudom, hogyan tegyem”.
A művet a zenekar tizenhatodik albumának végső felvételei alatt, tíz napig forgatták egy londoni stúdióban. Az eredmény az album 35 percnyi zenei anyagának vizuális leképezése, amely az interjúk és Cave folyamatos narrációja révén – amelyet a forgatott anyagot nézve utólag mondott fel telefonjára – a legsötétebb démonaival küzdő művész nyers, törékeny és őszinte vallomása. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2016-12-03: Magazin - :

Mi került fel az UNESCO-listára?

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) csütörtökön felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a német, az olasz, a kazah, a pakisztáni és a portugál solymászat hagyományát, az indiai jógát, az iraki Khidr Elias ünnepi lakomát, a szaúd-arábiai almezmar és a kazah kuresi gyakorlatát.
2016-12-03: Jegyzet - :

Andrei Pleşu: Mi, románok nem tudjuk, kire szavazzunk

Inkább kockáztatni, mint ugyanazokat a bunkókat megszavazni.
Túlzok. Úgy tűnik, sok román tudja, kire szavazzon. Általában ugyanazokra, akiket eddig szinte állandóan megválasztottak... De vannak olyanok is, mint például én, akik a folyamatos választási döbbenet állapotában élnek. Vagy akik úgy szavaznak, mint Adam Michnik, aki elmondta, hogyan szavazott Walesára, amikor már nem kedvelte: az orrát befogva.