Megszűnik az Erdélyi Riport

2017. január 4., szerda, Belföld

Anyagi okok miatt meghatározatlan időre szünetelteti az Erdélyi Riport működését a hírportál kiadója, a kolozsvári székhelyű Progress Alapítvány, a munkatársakkal pedig szerződést bont – közölték a szerkesztőség tagjai a portálon.


A munkatársak kérték a kiadó vezetőjét, hogy a jogok átadásával, jelképes eladásával adjon lehetőséget számukra a tizennégy évnyi munka folytatására befektetők, támogatók bevonásával. Az Erdélyi Riport 2002 őszén hetilap formájában jött létre Nagyváradon a Scripta Rt. kiadó gondozásában, alapítói közül ma Simon Judit és Szűcs László dolgozik a lapnál. 2009 tavaszán a Riport Kiadó Kft. vette át a lapot, később a Kós Károly Alapítvány, majd a nyomtatott változat megszűnése után a Progress Alapítvány adminisztrálta. A bejelentést követően Demény Péter költő – aki maga is a kiadvány munkatársként dolgozott korábban – petíciót kezdeményezett a Peticiok.com honlapon, kérve a kiadót, ne szüntessék meg a portált. A petíciót tegnap estig majdnem 500-an írták alá. A Főtér.ro portál arról is beszámolt, hogy az Erdélyi Riport mellett kiállt a Román Televízió magyar adásának szerkesztősége is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1426
szavazógép
2017-01-04: Belföld - :

Az RMDSZ támogatja a kormányt (Lesz magyar államtitkár)

Az RMDSZ megszavazza a Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormányt a parlamentben – közölte Kelemen Hunor, a szövetség elnöke tegnap, miután a megbízott miniszterelnök és a koalíciós pártok vezetői találkoztak az RMDSZ-frakcióival.
 
2017-01-04: Belföld - :

Új sajtótanácsosa van Kelemen Hunornak

Nagyjából egy nap alatt változott meg Nagy-Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sajtótanácsosának státusa oly módon, hogy ő maga is ellentmondásba keveredett.