Megszűnik az Erdélyi Riport

2017. január 4., szerda, Belföld
Anyagi okok miatt meghatározatlan időre szünetelteti az Erdélyi Riport működését a hírportál kiadója, a kolozsvári székhelyű Progress Alapítvány, a munkatársakkal pedig szerződést bont – közölték a szerkesztőség tagjai a portálon.

A munkatársak kérték a kiadó vezetőjét, hogy a jogok átadásával, jelképes eladásával adjon lehetőséget számukra a tizennégy évnyi munka folytatására befektetők, támogatók bevonásával. Az Erdélyi Riport 2002 őszén hetilap formájában jött létre Nagyváradon a Scripta Rt. kiadó gondozásában, alapítói közül ma Simon Judit és Szűcs László dolgozik a lapnál. 2009 tavaszán a Riport Kiadó Kft. vette át a lapot, később a Kós Károly Alapítvány, majd a nyomtatott változat megszűnése után a Progress Alapítvány adminisztrálta. A bejelentést követően Demény Péter költő – aki maga is a kiadvány munkatársként dolgozott korábban – petíciót kezdeményezett a Peticiok.com honlapon, kérve a kiadót, ne szüntessék meg a portált. A petíciót tegnap estig majdnem 500-an írták alá. A Főtér.ro portál arról is beszámolt, hogy az Erdélyi Riport mellett kiállt a Román Televízió magyar adásának szerkesztősége is.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 313
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-04: Belföld - :

Az RMDSZ támogatja a kormányt (Lesz magyar államtitkár)

Az RMDSZ megszavazza a Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormányt a parlamentben – közölte Kelemen Hunor, a szövetség elnöke tegnap, miután a megbízott miniszterelnök és a koalíciós pártok vezetői találkoztak az RMDSZ-frakcióival.
 
2017-01-04: Belföld - :

Új sajtótanácsosa van Kelemen Hunornak

Nagyjából egy nap alatt változott meg Nagy-Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sajtótanácsosának státusa oly módon, hogy ő maga is ellentmondásba keveredett.