Sepsiszentgyörgy, 2018. február 20., kedd 11:17
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!

Azt tette, amit mondtak

2017. január 10., kedd, Gazdakör
Új miniszter vezeti a bukaresti agrártárcát, és ez előnyt hozhat a gazdáknak, elsősorban a kollektív-nyugdíjból tengődő időseknek. Petre Daea szívügyének tekinti a summás nyugdíjak bevezetését, ő volt, aki a képviselők speciális nyugdíját is kieszelte. Elvárható tehát, hogy most a nyugdíjas mezőgazdászoknak is hasonló előnyöket harcoljon ki – elvégre, aki egy életen keresztül túrta a földet, annak (mint a parlamentben ténykedőknek) nem igen volt ideje pénzt tenni félre nehezebb időkre.

A szövetkezeti mozgalom fellendítése is előrelátható. Daea szövetkezeti (értsd: kollektív, CAP) főnökként kezdte tevékenységét, így minden bizonnyal ismeri a szövetkezés minden előnyét, esetleges hátrányát, tehát hozzájárulhat a szövetkezeti törvény buktatóinak kiküszöböléséhez. Nem utolsósorban reményre ad okot, hogy saját bevallása szerint 1970-ben meggyőződésből állt be a Román Kommunista Pártba…
Félretéve az élcelődést, mit várhatnak a gazdák az új tárcavezetőtől? ’89 előtti dolgait nem firtatjuk. 2002–2004 között az agrármisztérium államtitkáraként tevékenykedett, 2004 júliusa és decembere között a tárca vezetésével is megbízta a Năstase-kabinet. 2008-tól ül parlamenti bársonyszékben, ahonnan néhány napja újból a tárca élére „buktatták fel”.
Korábbi, féléves minisztersége alatt sikerült kétes körülmények között koncesszióba adni az ország legtermékenyebb földjeként nyilvántartott Brăilai Nagyszigetet az ugyancsak kétes hírű Culiţă Tărâţă üzletembernek. A szenátus mezőgazdasági bizottságának elnökeként megpróbálta szeretőjét kineveztetni az országos halászati ügynökség élére – a fondorlat nem sikerült, mert felesége (akitől később el is vált) írásban jelezte az ügynökségnek a háttérben készülő puccsot.
Petre Daea nevét az évek során tett briliáns kijelentései is fémjelzik. Robert Turcescu 100% című műsorában, 2004-ben: „vannak vidékek, ahol a parasztok inkább gazdagok, és vannak vidékek, ahol a szegények vannak többen”, és „sokat tettem 1989 előtt. Azt tettem, amit mondtak”.  2007-ben a genetikai módosítással kapcsolatos kijelentésével hívta fel magára a figyelmet: „nem veszélyesek a genetikailag módosított organizmusok, elvégre mindannyian módosítva vagyunk…”
A friss kinevezése előtti parlamenti meghallgatáskor mondta: „remélem, megtart az eszem”.
A Petre Daeával kapcsolatos „tudnivalókat” Simona Tache összegezte legjobban a személyes blogján: „gyakorlatilag lehetséges, lehet, hogy a macskám megveri IQ-ban”.
Mindenki maga döntse el, mit várhatunk a romániai agrárium új korifeusától – de mindenképpen bizalmat kell előlegezni az új miniszternek, hátha megtartja az esze, és továbbra is azt teszi, amit mond neki pártja és annak szeretett vezére…
Hozzászólások
2017. január 10.
kedd 12:36
barcsay
1794 hozzászólás
Várom itt is a kommenteket psd szimpatizánsok marbugh,tihi,settenkedő,belaba ÉBRESZTŐ.

2017. január 10.
kedd 13:38
barcsay
1794 hozzászólás
Megint mellébeszélsz psds ez a fazon volt az akinek a szürkeállományából pattant ki a kivételezett nyugdijakról szoló tőrvény amit amint tudod jováhagytak és te ennek őrülsz renben van csak azt nem értem te szocikomcsi,hogy miben látod kishitüségem meg n aivságom ne gyere ilyen ocska pártszőveggel mert nem vagyok rá vevő erről a xarháziról beszélj valami értelmeset ,de inkább hadd ne is méltass válaszra,leszerepeltetek és még csak ezután jőn a java a finom feketeleves,de akkor tünés a forumról ,mert dühbe gurulok.

2017. január 10.
kedd 13:46
barcsay
1794 hozzászólás
És még valami olvasd el az ujságcikket és azután rondits bele ne csak a kommentek után irkálj firkálj szocikomcsi elvtárs,te is cap elnők voltál netán,hogy ugy birod a dőrgést.Olvasd el ennek az embernek az életrajzát aztán vond le magad a kővetkeztetést egy ekkora barmot oda tenni az ujságiró megkérdezte mit fog csinálni a válasz egyszerü szétcsesz mindentt amit még lehet aztán minden hibát az előző kormányra ken vagy lehet amekkora dinyiló,hogy Cuzát fogja hibáztatni.

2017. január 13.
péntek 16:33
leoparduc
249 hozzászólás
Ez nem igaz...:|. Rettentő nagy Isten állatkertje itt mifelénk... Hülye, hülyébb, leghülyébb, melyik az érvényes erre a miniszterre???

2017-01-10: Gazdakör - Bokor Gábor:

Átalakul a megyei agrárigazgatóság

A megyei mezőgazdasági igazgatóságokhoz csatolják a megyei agrárkamarákat. Az erről szóló miniszteri rendelet december 30-án jelent meg és lépett érvénybe. Kovászna megyében is elkészült a bővített intézmény szervezési felépítési terve, a tisztségekhez tartozó feladatkörök is ismertek, folyamatban az adminisztratív átszervezés – tudtuk meg Könczei Csaba kinevezett igazgatótól.
2017-01-10: Gazdakör - Incze Péter:

Pályázható intézkedések (Vidékfejlesztési terv)

Az év első napjaiban Szakál Andrást, a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) megyei hivatalának igazgatóját kérdeztük a vidékfejlesztési terv jelenleg is pályázható intézkedéseiről.