Megyénkben volt a leghidegebb

2017. január 11., szerda, Közélet

A legalacsonyabb hőmérsékleti értéket, mínusz 32 Celsius-fokot megyénk déli csücskében, Bodzafordulón mérték. A hajnali, reggeli órákban Csíkszeredában, Brassóban és Fogarason mínusz 29 Celsius-fokig, Sepsiszentgyörgyön mínusz 28, Kézdivásárhelyen mínusz 27, Székelyudvarhelyen és Gyergyóalfaluban mínusz 24 Celsius-fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. A fagyos idő az egész országra kiterjedt. Bukarestben jövő hétfőig szünetel a tanítás. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban enyhül a fagy, de újabb havazások, hóviharok következnek, amelyek elsősorban az ország délkeleti megyéit érintik. A valaha mért legalacsonyabb romániai hőmérséklet mínusz 38,5 Celsius-fok volt, ezt 1942. január 25-én mérték a szomszédos Botfaluban. (sz.)

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2017-01-11: Közélet - Bokor Gábor:

Hisznek a tanoda mielőbbi megújulásában (Kommandó a tűzvész után)

Gomolygó füst, üszkös romok, megszenesedett faanyag, kormos falak, helyenként még fellobbanó lángok, kiégett, de még parázsló szénnel tele kazán, felismerhetetlenségig égett bútorok – ez a kép fogadott tegnap reggel a kommandói iskola udvarán a hétfői tűzvész után. És sok ember: férfiak, nők, fiatalok, nyugdíjasok, iskolások, mind ott sürögtek-forogtak a katasztrófa helyszínén, a falu egy emberként állt ki a szeretett, ősi iskola mellett. Nem siránkoztak, panaszkodtak, már kora reggel nekiláttak a tanoda megmaradt részének lakhatóvá tételéhez, mentették a menthetőt, hogy mielőbb folytatódhasson az oktatás a Horn Dávid Általános Iskolában.
2017-01-11: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Rendezni a magyar–román viszonyt

Ha az igazi bűnbandának tűnő új kormánycsapat tagjainak névsorát böngészve valamelyik név csekélyke, igen óvatos bizakodásra adhat okot, az nem más, mint a külügyi tárca élére kinevezett Teodor Meleșcanué.