Cioabă segítene Trumpnak

2017. február 1., szerda, Belföld

Levelet intézett a Amerika elnökéhez az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă (fotó), felajánlva Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok közötti falat, mert nincs munkájuk, és anyagilag „igen gyengén” állnak.


„Beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire. Ugyanakkor az általam képviselt nemzetiség támogatásáról biztosítom projektjei megvalósításában, és ajánlatot tennék egy együttműködésre: a romák megépítenék a falat Amerika és Mexikó között. Olcsón dolgozunk, mert a romáknak nincs munkahelyük, és igen gyenge anyagi helyzetben vannak. Nem utolsósorban tájékoztatom, hogy a romák jó fémmegmunkáló szakemberek, képesek tehát megvalósítani az ön elképzelését” – részletezi a levél.
Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azt nyilatkozta tegnap Galacon, hogy nem volt tudomása arról a levélről, amelyben az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă felajánlotta Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az AEÁ közötti falat, de úgy véli, az amerikai elnök vélhetően azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék.
Donald Trump január 25-én rendelte el egy fal építését a 3200 kilométer hosszú mexikói határon. Az Egyesült Államok elnöke közölte: a fal tervezését már elkezdték, kivitelezéséhez hat hónapon belül hozzálátnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1736
szavazógép
2017-02-01: Belföld - :

Rendőri visszaélésért fizet az állam

Ismét megbüntette Romániát az Európai Emberjogi Bíróság (CEDO) a romák ellen elkövetett erőszakos cselekedetek miatt – közli a Romani CRISS szervezet.
2017-02-01: Világfigyelő - :

Megnyitották a reformáció jubileumi emlékévét

A Magyar Református Egyház reformációi jubileumi emlékévét ünnepi istentisztelettel nyitották meg a debreceni Református Nagytemplomban (fotó) tegnap délután. Ezt megelőzően Bethlen Gábor fejedelem, Debrecen patrónusa címmel nyitottak meg kiállítást a helyi Déri Múzeumban.