Uzoni virtusvetélkedő

2008. június 5., csütörtök, Faluvilág
A verseny helyszíne Uzon, 2008. június 14—15. Erre büszkék az uzoniak, mert az országba ők hozták be először ezt az erőfitogtató versenyt.

Ez olyan attrakció a község számára, amely a falusi turizmus gödrös útját egyengeti. Tavaly majdnem ötezren vettek részt a virtusvetélkedőn. Idén negyedik alkalommal szervezik meg. Első évben a bikfalviak, a második évben is ők nyertek, a harmadik rendezvényen a szentivánlaborfalviak voltak a győztesek. Tavalyelőtt a bikfalviak erősebbnek bizonyultak, mint a kigyúrt magyarországi izompacsirták. A nyertes csapatot ingyen meghívják a Kárpát-medence magyarlakta területeinek virtusvetélkedőjére. Ami érdekes, tavalyelőtt a bikfalvi csapatot a polgármester kivitte Bécsbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2008-06-05: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Palánta felárral

Fekete Zoltánt még hajnalosan is alig lehet Kilyénben találni, a piacon értük utol. Egy évtizede foglalkozik palántatermesztéssel kertjében. Május közepén zömében hagymapalántákat árult, pirosat — mint mondta —, a fehéret ritkábban keresik a vevők.
2008-06-06: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Zene
* A sepsiszentgyörgyi színházban ma 19 órától tartja az idei évad utolsó bérletes hangversenyét a Brassói Filharmónia. Vezényel: Daisuke Soga, szólista: Dănuţ Manea.
* A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében holnap 19 órától a La Follia zenekar ― Diana Emandi (barokk hegedű), Codrin Emandi (barokk hegedű), Valentina Peetz (csembaló), Ciprian Câmpean (cselló), Andrej Jovanovic (theorba) ― koncertezik. Műsoron Corelli-, Vivaldi-, Robert de Visee-művek.