Székely Fesztivál BudapestenGyergyószék a díszvendég

2017. május 10., szerda, Magazin

Gyergyószék települései a díszvendégei az idei Székely Fesztiválnak, amelyet a hétvégén rendeznek meg a budapesti Millenáris Parkban, ahol péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves- termékekkel várják a látogatókat.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az első évi 20 ezres, majd a tavalyi 30 ezres látogatószám után idén tovább nőhet az érdeklődés, bár lassan a helyszín befogadóképességének határait feszegetik. „Ez a rendezvény Székelyföld találkozása Budapesttel” – fogalmazott, hozzátéve: a fesztiválon a budapestiek és az ország más részéről ide érkezők megismerhetik Székelyföldet, hagyományait, termékeit, áruit, kultúráját, idegenforgalmi lehetőségeit és vállalkozóit, akik egyre inkább versenyképes termékeket gyártanak.
Domokos István, a fesztivál szervezője elmondta: a rendezvény gasztrokulturális jellege idén sem változik, a három nap alatt kulturális, gasztronómiai és kézműves kiállítók jelennek meg, ők mutatják be Székelyföldet minden értékével, szépségével együtt. A kulturális programokról elmondta: mindennap egy-egy megye – Hargita, Kovászna, Maros megye – mutatja be kulturális értékeit folyamatos programokkal jelentkezve a Millenáris Park több helyszínén. Kifejtette: több mint száz kézművestermelőt hívtak meg, akik mintegy 1300 terméket hoznak el a fesztiválra, és a rendezvényen maguk a termelők állnak a pultok mögött. Idén a turisztikai szempontból fontos székelyföldi helyszíneket is bemutatják a rendezvényen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2017-05-10: Magazin - :

Boban Marković, az Ocho Macho és Lajkó Félix is fellép (Double Rise 2017)

Nemzetközi és magyar fellépőkkel bővül a második torockói Double Rise, Erdély legnagyobb zenei és összművészeti fesztiváljának program-beharangozója.
 
2017-05-10: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Háztűznézőben Sepsiárkoson

Semmiképpen sem a klasszikus háztűznézőről volt szó, hanem amolyan bő félnapnyi látogatásról, amelyen nemcsak mi szerettük volna látni, hogy mit és mekkorát lépett a községvezetés az esztendő lepergett közel négy és fél hónapjában, hanem a település egyik legnépesebb felekezetének, az unitáriusnak a főhatósága is, ugyanis látogatásunk idején püspökjárás volt a sepsiszéki községben.