Egyesületi életA fővárosban tüntettek

2008. június 17., kedd, Gazdakör

A megyei szarvasmarhatartók egyesülete a múlt héten tíz gazdával képviseltette magát Bukarestben a Danone tejfeldolgozó épülete előtti tüntetésen. A tüntetést az országos federáció szervezte a tejárak alacsony szintje miatt.

Habár Háromszékről csak néhány egyesület adja ennek a feldolgozónak a nyers tejet, mégis azzal számolnak, hogy rövidesen magasabb árakat sikerül kiharcolni. A tejárak képzésében ugyanis a Danone meghatározó szerepet tölt be országos szinten. A megyei egyesület vezetősége szerint elfogadhatatlan, hogy míg a liter leadott tej után csak egy lejt kapnak, addig a nagy áruházakban az eladási ár ennek négyszerese (közel négy lej). Nem ez a helyzet az unió más országaiban, ahol a bolti ár csak két vagy két és félszerese az átvételinek.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2008-06-17: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Gyorsulásban

Faragott törpekapu a sportcsarnok előtt
A rendszerváltás óta lepergett gazdasági esztendők egymásnak szerves folytatásai voltak nemcsak Csernáton, a községközpont, hanem Ikafalva és Albis faluközösségeinek a számára is, hiszen ezek olyan viszonyban vannak egymással, miként bolygó a holdjaival. Ott, ahol közel húszesztendős a településépítés, révbe jutnak a merész elképzelések is.
2008-06-17: Gazdakör - Incze Péter:

Francia kapcsolatok (Vendégek Háromszéken)