Támogatás az állattenyésztésbenVáltoztatást ígérnek

2008. június 17., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági miniszter a szakmai egyesületekkel folytatott tárgyalás eredményeként változtat a három tehén (vagy hat hónapnál idősebb borjú) után járó támogatáson. Egyelőre ez még nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, de a szakminisztérium honlapján olvasható az a sajtónyilatkozat, miszerint a 2008. január 31-i állatlétszámot, és nem a 2007. január 31-it veszik alapul. Ugyanakkor a leadási határidőt is meghosszabbítanák, szarvasmarhák esetében július 15-ig, a juhok és kecskék esetében június 30-ig.

Az egyesület annak reményé­ben kérte a változtatást (amelyet az unió szakbizottságának is jóvá kellett hagynia), hogy a nagyobb létszámmal rendelkező tehenészetek számára ez a dátum előnyösebb, és megtörténhet, hogy az állatállomány országos szintű csökkenésével sikerül tehenenként nagyobb összeget kiharcolni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1175
szavazógép
2008-06-17: Gazdakör - Incze Péter:

Francia kapcsolatok (Vendégek Háromszéken)

2008-06-17: Gazdakör - Ferencz Csaba:

Hírlugas

Kedvez az idő a kalászosoknak
A májusi, júniusi csapadék ― ahol nem párosult viharral ― kedvezett az őszi kalászosoknak, szélsőségektől mentes időjárás esetén a tavalyinál lényegesen jobb termés várható idén Magyarországon. A Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke szerint őszi búzát mintegy 1,2 millió hektáron vetettek, s hektáronként 4,6 tonnás hozammal számolnak.