Ballagás Sepsiszentkirályban

2008. június 17., kedd, Közélet

Június 11-én nyolc óvodás gyermek ballagott a sepsiszentkirályi óvodában. Ünneplőbe öltözött az osztályterem, színes léggömbök, az év rajzai, gyerekek munkái díszítették. A nagy terem bizony kicsinek bizonyult, hisz szülők, nagyszülők, barátok jöttek a szép ünnepélyre.

Az óvodások műsorát az iskolások színesítették. Kis faluban iskolás, óvodás együtt szerepel, hogy az óvodások bátorítást kapjanak. Billegünk, ballagunk — énekelték ballagótarisznyával a vállukon. Négy esztendő kedves emlékét rejtették batyuba, s így indulnak ősszel a betűk, számok világába. Kis pajtásaik csengővel búcsúztatták a volt játszótársakat. Búcsúztak a negyedikes tanulók is, akik új iskolába kerülnek ősszel. Kis faluban is van élet — állapítom meg ezen a napon, hisz a gyerekek ünnepélye életet varázsolt Szentkirályba.

Adorjáni Gyöngyvér

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2008-06-17: Közélet - Fekete Réka:

Életmentés gombnyomásra

A nyolcvankét éves vargyasi Lőrincz Rebeka visszeres lábának súlyos vérzését állította el a beteg otthonában a Diakónia Keresztyén Alapítvány ügyeletes asszisztense szombaton délután. Az egyedül élő beteg asszony a karjára szerelt kis készülék segítségével riasztotta a baróti diszpécserszolgálatot, amikor vasgereblyével megütötte a lábát, s elindult a vérzés. A májustól működő háromszéki jelzőrendszeres távfelügyeleti szolgálatnál ez volt az első életmentő beavatkozás.
2008-06-17: Közélet - Váry O. Péter:

Telkek az egyházaknak

Egy tavalyi, a vallási felekezetek használatában levő ingatlanok jogi helyzetét szabályozó törvény értelmében az egyházak tulajdonukba vehetik azokat a telkeket, amelyeket az önkormányzatoktól 1990 után ingyenes használatba kaptak templomépítésre.