Könyvvásárlói rekord az interneten

2007. július 4., szerda, Világfigyelő

Rekordot állított fel az Amazon internetes könyvkereskedőnél J. K. Rowling hetedik és egyben utolsó Harry Potter-könyve: közel 1,6 millió példányt rendeltek meg világszerte a július 21-én megjelenő könyvből.

A Harry Potter és a Halálos Ereklyék (Harry Potter and the Deathly Hallows) ezzel megdöntötte az előző kötet — Harry Potter és a Félvér Herceg — 1,5 millió internetes előrendeléssel felállított rekordját.

Az internetes könyvterjesztő szerint a hetedik könyvre vonatkozó megrendelések a továbbiakban várhatóan még több százezer példánnyal növekednek.

A számok a varázslótanonc utolsó kalandjai iránti nagy nemzetközi érdeklődésről tanúskodnak, nagy találgatások előzték meg ugyanis arra vonatkozóan, hogy a főhős meghal-e a könyvsorozat végén. Rawling mindössze annyit közölt, hogy két szereplő meghal a ,,halálos ereklyékben", de nem nevezte meg őket.

A már megjelent hat Harry Potter-könyvből eddig összesen 325 millió példány kelt el világszerte, és Rowlingot tartják a világ első dollármilliárdos írójának.

Az első négy könyvből készült filmekre eladott jegyekből mintegy 3,5 milliárd dollár folyt be. Az ötödik könyvből, a Harry Potter és a Főnix Rendjéből készült film a héten, az utolsó film pedig várhatóan 2010-ben kerül a mozikba.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4343
szavazógép
2007-07-04: Világfigyelő - x:

Sültkrumpli-olajjal hajtott autók

Saját sült krumplijának sütőolaját használja a jövőben járművei hajtására a McDonald’s gyorsétteremlánc nagy-britanniai hálózata.
2007-07-04: Világfigyelő - x:

Félmillió euró egy könyvért

Rekordárat ért el a Sotheby’s aukciós ház párizsi árverésén Charles Baudelaire (1821―1867) A romlás virágai című műve 1857-es első kiadásának egyik példánya, amelyet a francia költő Eugene Delacroix-nak, a nagy festőnek szóló, ,,örök barátságát" hangsúlyozó ajánlással látott el: a ritka könyvek szerda esti licitálásakor 510 000 euróért kelt el.