Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Választások után

2008. június 20., péntek, Nyílttér

Túl vagyunk az önkormányzati választásokon, és első látásra valóban úgy tűnik, hogy az RMDSZ jó eredményt ért el, hiszen a magyarság 85 százaléka a tulipánra szavazott. A számok tükrében ez a győzelem már nem is győzelem, hiszen híveik fele annyian sem voltak, mint 1990-ben.

Már kétséges a parlamenti küszöb elérése, ezért is zúdult az MPP-re a nagyon éles kritika, hiszen úgymond közel kilencvenezer voksot vitt el. Azaz nem az RMDSZ hibás a tizennyolc évi eredménytelen politizálás okozta kiábrándulásért! Lássuk csak, mit akartunk a kommunizmus bukásakor: Székelyföld autonómiáját, kisebbségi törvényt, állami magyar egyetemet, magyar nyelvhasználatot, egyházi ingatlanjaink visszaszolgáltatását, hogy csak a legfontosabbakat soroljam. És mit kaptunk: magas munkanélküliséget, alacsony életszínvonalat a többségében még mindig román intézményvezetők által irányított tömbmagyarságban, szaporodó magyarverést a szórványban. Ezek után mit várhatunk ugyanazoktól, esetleg más szerepben? Talán helyi szinten fogják mindazt megoldani, amit a parlamentben nem sikerült? Akik nemtelen eszközöket is bevetettek a kampányban, mert a cél szentesíti ezeket? De mi a cél? Félre kell tenni minden személyeskedő vitát, és nagyobb képességet kell mutatni az együttműködésre; az RMDSZ fogadja el, hogy egyeduralmának vége, és a kisebb párttal karöltve munkálkodjék az ígéretek megvalósításán, mert a széthúzás hosszabb távon végzetes lehet az erdélyi magyarság számára.

KOVÁCS GYULA, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 613
szavazógép
2008-06-20: Kitekintő - Sylvester Lajos:

Az épülő Rodostó (Újabb trákiai portyán)

Rodostói épülő sugárút
Tekirdag (nekünk, magyaroknak: Rodostó) hatalmas építkezések színhelye. Itt egyszerre épül a négysávos sugárút, amelyet két oldalán piskótaköves, széles járda kísér, ezt füves-virágos, téglavörös színű sávval elválasztott kerékpárút követ, s ez után sorjáznak kilométereken át az ugyancsak frissen épített, modern tömbházak.
2008-06-20: Nyílttér - x:

Sepsiszentgyörgy szavazott

Távolmaradásával, bizalmatlanságával. Egyetemes világnyelven. Hogy mindenki érthesse szavát, akaratát. Ne tudja azt senki félremagyarázni, mindenki végre megérthesse, nem akar ő többé hatalomharcok közkatonája, zsoldosa, s egyben áldozata is lenni.