Sepsiszentgyörgy szavazott

2008. június 20., péntek, Nyílttér

Távolmaradásával, bizalmatlanságával. Egyetemes világnyelven. Hogy mindenki érthesse szavát, akaratát. Ne tudja azt senki félremagyarázni, mindenki végre megérthesse, nem akar ő többé hatalomharcok közkatonája, zsoldosa, s egyben áldozata is lenni.

Elege van a bársonyszékből dirigálókból, nyáját túlnőtt lelkipásztorból, modern Don Quijote-szerepben tébláboló, pályát tévesztett színművészből, a négy alapműveletből inkább csak a magának osztást gyakoroló közgazdászból. Tele már tarsolya a sok kft-diplomás, önnön politikusi képességeit felfedező mindenféle lógus és -ista üres, hazug dumáiból, főleg mikor áldozati bárányként is kelletik magukat. Fiatal, kiiskolázott ,,zseniből" sem kér, kit hátulról parasztként félanalfabéta kisistenek, kiskirályok tolnak előre, hogy továbbra is mattot adhassanak. Nem akar többé holtkéz sem lenni a vadkapitalizmus pókerasztalán, ahol már rég cinkelt minden kártya. Sepsiszentgyörgynek már az sem kell, nem elég, hogy folyton csak kérdezzék: mi az óhaja? Győzni sem akar nagy, országos harcokban, csak a helyi sárkányoknak ütné le fejét. Nem kell néki sem a nagy viktória, sem a nagy Viktor. Még az itt élő, politikusként rejtett, sikeres üzletember sem kell neki, ha cégein keresztül zavartalanul űzi, folytatja az etnikai tisztítást, és ,,befektetéseivel" megveszi az utolsó talpalatnyi földet is. Nincs kizárva, végül majd ez fogja kivívni az autonómiát.

Sepsiszentgyörgynek végre tettek kellenek. Egy jobb, méltányosabb élet érdekében. Sepsiszentgyörgy szavazott. Ki most sem érti szavát, vessen magára.

Dezső Bernát

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2008-06-20: Nyílttér - x:

Választások után

Túl vagyunk az önkormányzati választásokon, és első látásra valóban úgy tűnik, hogy az RMDSZ jó eredményt ért el, hiszen a magyarság 85 százaléka a tulipánra szavazott. A számok tükrében ez a győzelem már nem is győzelem, hiszen híveik fele annyian sem voltak, mint 1990-ben.
2008-06-20: Nyílttér - Iochom István:

Fölöslegesen fizetik a tisztasági illetéket (Szóvá tesszük)

Közel két és fél évvel ezelőtt Bokor Tibor tanácstag javaslatára a kézdivásárhelyi önkormányzat egyhangúlag megszavazta a zöldövezetek karbantartására javasolt helyi illetéket. Az intézkedést nem mindenki fogadta lelkesedéssel, hiszen csak a tömbházlakókat érintette, a magánházak tulajdonosait nem. Közben rájöttek arra, hogy a megnevezés nem a legmegfelelőbb, hiszen sok tömbház körül nem létezik zöldövezet, ezért tisztasági illetékké keresztelték át.