Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. június 21., szombat, Belföld

NĂSTASE MENTÉSE ROSSZ VÉRT SZÜLT. A képviselőház jogi bizottsága azt ajánlotta a plénumnak, hogy ne adjanak engedélyt a Năstase elleni bűnvádi eljárás megkezdésére — jelentette be a bizottság alelnöke. Nicolae Vlad Popa EP-képviselő szerint a képviselőház jogi bizottságának döntése meghökkentette a strasbourgi politikusokat, s megeshet, hogy védzáradék életbe ültetését kérik az igazságszolgáltatás terén. (Hotnews)

ELÉGEDETTEK A PEDAGÓGUSOK. Szerdán a képviselőház oktatásügyi bizottságában elfogadták azt a törvénytervezetet, amely a tanügyi személyzet 2008-as bérnövelésére vonatkozik. A tanügyi személyzet képviselői jónak értékelik a törvénytervezetet, úgy vélik, előfeltételt teremt egy tisztességes bérezésre. (Paprika Rádió)

FIZET A HÍVOTT FÉL IS. Rossz híreket jelenthet a mobilhasználóknak egy Brüsszelből érkezett kezdeményezés, amely szerint a beérkező telefonhívásokért is fizetnünk kellene, nem csupán a tárcsázottakért. (Szabadság)

NEM ROMÁNIÁBA JÖN A MERCEDES. Az infrastrukturális hiányosságok miatt veszítette el Románia a Daimler 800 millió eurós beruházását — vélik egybehangzóan a Money Channel gazdasági és pénzügyi hírcsatorna elemzői. A Daimler AG Magyarországot választotta első kelet-európai Mercedes-gyára helyszínéül, mert ott, azaz Kecskeméten adottak a cég számára a legjobb feltételek.

ANYAGYILKOSSÁG. Egy csíkszeredai történelem-tanárnőt a saját fia ölt meg, majd meg akart tisztulni, és bevallotta tettét. A csíkszeredai rendőrséget szerda délután értesítették, hogy meztelen férfi sétál a város egyik utcáján. A helyszínre érkező rendőröknek a 27 éves fiatalember elmondta, megölte az édesanyját, és azért indult útnak meztelenül, hogy megtisztuljon. A rendőrség lakásukon megtalálta a hatvanéves tanárnő holttestét és a konyhakést, amellyel közel kétszáz szúrást ejtettek rajta. A tanárnő elvált, egyedül nevelte a fiát, nyugdíjasként a Kájoni János Líceumban tanított történelmet. Fiát, aki fordítóként dolgozott, előzetes letartóztatásba helyezték, és pszichikai vizsgálatnak vetik alá. (Rompres)

VISSZAÉLÉS MIATT VIZSGÁLJÁK AZ ELLENŐRT. A Legfelső Bíróság mellett működő ügyészség sajtóosztálya megerősítette, hogy bűnvádi eljárás folyik Emanoil Neguţ, a kormányfő ellenőrző testületének vezetője ellen. Neguţot ugyanabban az ügyben vizsgálják, mint a Nemzeti Liberális Párt Gorj megyei elnökét, Dan Ilie Moregát. A vád mindkettejük ellen a közérdek és magánszemélyek érdekei rovására elkövetett szolgálati visszaélés. (NewsIn)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2051
szavazógép
2008-06-21: Máról holnapra - Farkas Réka:

Újabb kihívás előtt az MPP

A választások utáni elemzések azt igazolják: az MPP, a frissen bejegyzett magyar párt nem szerepelt pártolói várakozásának megfelelően, a vezetői által remélt 30—40 százalékos támogatottság nem jött össze, még ott sem sikerült fontos funkciókat megszerezniük, ahol egyébként nagyon jó jelölteket indítottak. Tőkés EP-választásokon aratott győzelmét nemhogy megismételni, de megközelíteni sem tudták.
2008-06-21: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Tőkés László: Téves az értékelés
Tőkés László tegnap kiadott nyilatkozatában tévesnek nevezte az RMDSZ helyhatósági választások kapcsán hangoztatott értékelését. Az EMNT elnöke miután felsorol egy sor nyilatkozatot, úgy értékeli: ,,az RMDSZ-vezetők és elvbarátaik valóságidegensége, politikai szűklátókörűsége és demokráciaellenessége egyenesen megdöbbentő." ,,Képtelenek elfogadni, hogy demokratikus pluralizmus és a választás szabadsága az erdélyi magyarságnak is kijár.