Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alsó-Háromszéken beiktatták a községi tanácsokat

2008. június 23., hétfő, Közélet

Maksát is beleértve tizenkét alsó-háromszéki községben megalakultak a tanácsok, beiktatták a polgármestereket, akik letették az esküt. Az előző ciklushoz mérve sokszínűbbé vált a tizenkét község vezetőtestülete. Illyefalva kivételével a lakosság az előző ciklus polgármestereire voksolt.

A tizenkét polgármesterből Sepsibükszád és Illyefalva polgármestere függetlenként, Gidófalváé az Országos Ökológiai Párt, Sepsikőröspataké pedig a Demokrata-Liberális Párt színeiben fog kormányozni. Nyolc polgármester az RMDSZ képviseletében nyerte meg a választók bizalmát. Ebben a történelmi kisrégióban összesen 108 községi tanácstag van, s ezek közül a Magyar Polgári Párt jelöltjei 28 helyet mondhatnak magukénak, a legtöbbet — ötöt-ötöt — Sepsibükszádon és Illyefalván. Az összesen 108 tanácstagból tízen a Demokrata-Liberális Párt tagjai, nyolcan függetlenek, egy-egy tanácstag képviseli a Nemzeti-Liberális Pártot, valamint a Szociáldemokrata Pártot. Többségében a régi alpolgármestereket találták újra megfelelőnek az új tanácsok. Új alpolgármestere van Maksának Oláh Badi András tanító, Kökösnek Silviu Tăraş történelem szakos tanár és Árkosnak Csáki Attila mérnök személyében. Az első kettő az RMDSZ, utóbbi pedig az MPP színeit képviseli. Mikóújfaluban, Málnáson, Bodokon, Illyefalván még nem választottak alpolgármestert.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2008-06-23: Közélet - Sylvester Lajos:

Megalakult a Sütő András Baráti Egyesület

Szombaton Marosvásárhelyen a Bernády György Közművelődési Központ konferenciatermében népes Kárpát-medencei magyar értelmiségi sereglet részvételével megalakult a hét folyamán hivatalosan is bejegyzett Sütő András Baráti Egyesület.
2008-06-23: Közélet - Iochom István:

Alpolgármesterek Felső-Háromszéken

Péntekkel a választási törvény értelmében Kézdiszéken is befejeződött a helyi önkormányzatok, polgármesterek és alpolgármesterek beiktatása. Míg Felső-Háromszék tizenkét települése közül csak háromban történt polgármesterváltás, addig majdnem fele-fele arányban cserélődtek ki az alpolgármesterek.