Markó válasza Tőkésnek

2008. június 24., kedd, Közélet
Markó Béla is hasznosnak tartja a személyes találkozót Tőkés Lászlóval, bár eltérő véleménye van a helyhatósági választások után kialakult helyzetről.

Szerinte a számadatok egyértelműen azt mutatják, hogy az erdélyi magyarok túlnyomó többsége továbbra is az RMDSZ-ben bízik, a szervezetnek az őszi európai parlamenti választások óta nem csökkent, hanem jelentősen nőtt a támogatottsága, és ,,ezzel arányosan a felelősségünk is" — írja az RMDSZ elnöke tegnap közzétett válaszlevelében, hangsúlyozva, hogy a különböző állásfoglalásokban elhangzott, ,,enyhén szólva keresetlen szavak" ellenére az együttműködést, az egységet véli az egyetlen járható útnak a romániai magyarság számára a jövőben is. Tőkés az EMNT elnöki és európai parlamenti képviselői minőségében javasolta a találkozót, ám Markó ,,az RMDSZ-en kívüli, elsősorban az MPP keretében működő politikai csoportosulások mérvadó képviselőjének" tekinti, és e minőségében kíván tárgyalni is július 3-án vagy 5-én Marosvásárhelyen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 757
szavazógép
2008-06-24: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Csulak Marci utódai

Sepsibesenyő, a Csente- és a Mikó-hegy mögötti kistelepülés képe szinte nem is változott a rendszerváltás után, a Besenyő-patak völgyébe telepített mesterséges torlasztó vidéke azonban egyre életesebben alakítja a maksai Csobot-tető hegylábi övezetét.
2008-06-24: Közélet - Kuti János:

Minden relatív (A múlt hét)

Ismerősöm felhívta Böske nénjét telefonon. A néni hangja meglehetősen szomorkás volt. Ennek okáról kezdett érdeklődni, mire Böske néni azt válaszolta, hogy ez azért van, mert rosszak az eredmények. Voltál orvosnál? — kérdezett tovább. — Nem — jött a letört hangú válasz. — Akkor milyen eredmények rosszak? — Hát a választási eredmények!