Dollárpiacból dollárcsarnok

2008. június 25., szerda, Közélet

Damokos Csaba látványterve

A központihoz képest mindig drágább — s népi nevét ennek okán méltán kivívó — Szemerja negyedi zöldségpiac teljes átalakítását tervezi az önkormányzat. Maga a piac sem felel meg a követelményeknek, és fenntartása sem jövedelmező, aztán ott van mellette a már rég nem működő kazánház, másik oldalt egy elhanyagolt zöldterület, parkolók is elég ésszerűtlenül — az egész környék rendezésre szorul.

Az önkormányzat Damokos Csaba látványtervezőt kérte fel a városrész új arculatának elkészítésére, a terv szerint a mostani piac helyén fedett csarnok — újabb bevásárlóközpont — épülne, mellette játszótér, és sokkal több parkolóhely, mint jelenleg. Az önkormányzat azt szeretné, ha a csarnokban vagy mellette a helyi termelőknek is elárusítóhelyet alakítanának ki, és hogy a bevásárlóközpontban a mostani dollárpiacon árusított zöldség- és gyümölcsféleségeket szintúgy forgalmazzák, lehetőleg a Szépmezőn létesülő termelési szövetkezettől beszerezve a helyi termékeket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2039
szavazógép
2008-06-25: Nemzet-nemzetiség - Sylvester Lajos:

Vezessen a párt? (Határhelyzetek)

A most lezárt és az ugyancsak most kezdődő választási kampányban olyan intenzitással csapkodja, paskolja dobhártyánkat a párt szó, mint 1947—1989 között, miután a kommunisták magukhoz ragadták a hatalmat, s a magukén kívül minden más politikai pártot bedaráltak, tagjaikat hol bezárták, hol kizárták, s a végén olyan népes pártot kerekítettek belőlük, mely az ország összlakosságának egyötödét megközelítette.
2008-06-25: Közélet - Farkas Réka:

Bíznak az eredményes együttműködésben

Nem a kényszer, hanem az akarat vezetett az RMDSZ—MPP-megállapodáshoz — jelentette ki Antal Árpád polgármester. Hosszú egyeztetés eredményeként sikerült elérniük, hogy Sepsiszentgyörgyön egy MPP-s és egy RMDSZ-es alpolgármestert válasszanak, tegnap elosztották a hatásköröket is.