Több közlekedésrendész

2008. június 25., szerda, Közélet
Növelik a közlekedésrendészek számát Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Baróton.

A három város igényelte ezt a megyei rendőrségtől. Silviu Stoenescu főkapitány-helyettes közölte, tizenhat rendőrbiztos vesz részt azon a szakképzésen, amely pénteken zárul. Megtudtuk, hogy a megyei forgalmi osztálynak eddig negyven munkatársa volt, de a községi rendőrőrsök állományának is van közlekedésrendészeti jogosítványa.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 94
szavazógép
2008-06-25: Közélet - Váry O. Péter:

Elkészült a Mikó felújítási terve

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat benyújtotta a Központi Fejlesztési Régióhoz a Székely Mikó Kollégium korszerűsítési és bővítési tanulmányának dokumentációját. Sztakics Éva alpolgármester szerint a város igen jó esélyekkel rendelkezik, nem csak azért, mert jó elképzelést sikerült összeállítaniuk, hanem mert ezen a kiíráson Sepsiszentgyörgy elsőként adott be pályázatot, az elbírálásnál pedig a korábban jelentkezők elsőbbséget élveznek.
2008-06-25: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Erőfitogtatás vége

Elcsitulni látszik a csatazaj. Van, ahol a pár nappal ezelőtt szembenálló felek békejobbot nyújtottak egymásnak, máshol áll még a bál. Mégis bizonyosnak látszik: az RMDSZ csúcsvezetésének kissé arrogáns megközelítése dacára az erdélyi magyarság önértékelése szempontjából nem volt haszontalan kísérlet az MPP pártként való színre lépése.