Az utászok felfüggesztették a sztrájkot

2008. június 25., szerda, Közélet
Nyolcnapos munkabeszüntetés után ma ismét dolgozni fognak az Út- és Hídépítő Rt. alkalmazottai, noha a kirobbant konfliktus még nem oldódott meg.

A megyei tanács új elnöke, Tamás Sándor ugyan tegnap reggel ígéretéhez híven ellátogatott a cég székhelyére, de kétnapi haladékot kért az alaposabb tájékozódásra. Ezt Virgil Brăescu szakszervezeti szóvivő szerint meg is kapta, annak ellenére, hogy az igazgató elkergetésével végződött május 29-i spontán megmozdulás kivizsgálását az általa küldött értesítés szerint folytatni kívánja. Ezt a munkások sem ellenzik (habár kifogásolják a módszereket és a fegyelmi bizottság összetételét), csak elhalasztanák a bértárgyalások befejezése utánra. Az általános sztrájkot egyébként nem zárják le, hanem csak felfüggesztik a helyzet tisztázódásáig; ezt minden hivatalos helyen bejelentették. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2008-06-25: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Erőfitogtatás vége

Elcsitulni látszik a csatazaj. Van, ahol a pár nappal ezelőtt szembenálló felek békejobbot nyújtottak egymásnak, máshol áll még a bál. Mégis bizonyosnak látszik: az RMDSZ csúcsvezetésének kissé arrogáns megközelítése dacára az erdélyi magyarság önértékelése szempontjából nem volt haszontalan kísérlet az MPP pártként való színre lépése.
2008-06-25: Közélet - x:

Készenlét kánikulára

Előrejelzések szerint a következő hónapban három kánikulahullámmal kell szembenéznünk. György Ervin prefektus az intézményhez érkezett tájékoztatók alapján közölte: az első hullám tegnap kezdődött, a másodikat június végére, július első napjaira várják, a harmadik pedig július második felében lesz.