A Bélaműhely bravúrja

2017. szeptember 4., hétfő, Kultúrkert

A Bélaműhely kísérleti hangszerekkel zenét, pontosabban hangművészetet teremtő budapesti zenekar, melynek sepsiszentgyörgyi jelenléte gyermekeket és játékos lelkű felnőtteket egyaránt elbűvölt. Alapelvük, hogy mindenből lehet hangszert készíteni, s ezt nemcsak állították, hanem bizonyították is.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Szombaton gyermekeket avattak be a rendhagyó hangszerkészítés titkaiba: gégecsőből, számítógépes billentyűzetből, szívószálból készítettek meglepő hangzást eredményező szerkezeteket, majd vasárnap karmesterjátékot tartottak a főtéren. Előbb közönséget toboroztak, körbejártak az Erzsébet parkban s a vásárban, majd hangoltak – muzsikájuk valóban egyedi csemege –, és vezényelni hívták a legbátrabbakat. Kicsik, nagyok  kipróbálhatták, mit jelent, amikor a zenészek szemkontaktusra s irányításra várnak. A Bélaműhely muzsikusai alázattal követték az alig pár esztendős gyermekek mozdulatait, és úgy szólaltatták meg hangszereiket, mintha a legavatottabb karmester irányítaná őket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-09-04: Kultúrkert - Váry O. Péter:

Focirodalom

Nem kétségbeesett eszköz, de nagyon is pragmatikus megoldás az irodalmat és a sportot összekötni. Mert ugyebár az irodalomra általában, az író-költő irodalomról alkotott gondolataira speciel csak egy maréknyian kíváncsiak, az emberre ellenben, pláne, amikor a bőrt rúgja, annál többen.
2017-09-04: Sport - :

Ötgólos vereség Csíkszeredában (Labdarúgás, III. liga)

Az újonc Kézdivásárhelyi SE 5–0 arányú vereséget szenvedett az FK Csíkszereda vendégeként az Erős Zsolt Arénában a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában.