Elhalálozás

2017. szeptember 8., péntek, Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy
LUKÁCS VINCE
életének 85., házasságának 57. évében 2017. szeptember 6-án elhunyt.
Temetése 2017. szep­tember 9-én délután 2 órakor lesz a lemhényi ravatalozóházból a Szent Mihály-hegyi temetőben
A gyászoló család
10338

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a kézdivásárhelyi
SZABÓ JUDIT
életének 75. évében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2017. szep­tember 9-én 13 órakor lesz a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóháztól a helyi temetőben.
A gyászoló család
19396
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, vő, testvér, rokon, a kisborosnyói születésű sepsiszentgyörgyi
id. KATONA IMRE
életének 67. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2017. szep­tember 10-én 14 órakor lesz a kisborosnyói családi háztól a helyi temetőben.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Gyászoló szerettei
du.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a kézdivásárhelyi
id. CSILLAG LAJOS
szerető szíve életének 85., házasságának 56. évében 2017 szep­tember 7-én megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2017. szeptember 9-én 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóháztól.
A gyászoló család
10243
Részvétnyilvánítás
A Székely Nemzeti Múzeum munkaközössége megrendülten vett tudomást kézdivásárhelyi részlegünk lelkiismeretes munkatársának, SZABÓ JUDIT barátunknak hirtelen haláláról. Együttérzésünket és őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családjának.
1439
Megemlékezés
Fájó szívvel emlékezünk a kézdimárkosfalvi SZABÓ JOLÁNRA halálának első év­fordulóján.
Fiai
4301290
Egy márciusi hajnalon életed véget ért, bánatot hagytál ránk, örökre elmentél. Nem múlik el nap, hogy ne gondolnánk rád, hiányzol nekünk, s ez nagyon fáj. Fájó szívvel emlékezünk a drága jó gyermekre, testvérre, a sepsiszentgyörgyi FAZAKAS LEVENTE JÓZSEFRE halálának hatodik hónapjában. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Bánatos szülei,
testvére és családja
4301242
Nagymamám, kit nagyon szerettem, de már nincs velem, elvesztettem, szeme volt a jóság, őszinte csillogás, érzékeny lelkében ott volt az aggódás, élénken él bennem e sok szép emlék, mert engem ő nevelt fel, az én drága nagymamám. Jutalma legyen örök boldogság a mennyekben, maradjon meg emléke mindannyiunk lelkében. Ő nem más, mint az én drága jó nagymamám, aki már hat hete az égből mosolyog le rám. Fájó szívvel emlékezem nagymamámra, ŢĂRANU ERZSÉBETRE, aki hat hete hagyott itt.
Szerető unokája
4301297
„Csillag lett ő, mert szívből szeretett, s mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett. Elment tőlünk, mint lenyugvó nap, de a szívünkben él, és örökre ott marad.” Fájó szívvel emlékezünk SCHULLER KÁROLYRA halálának hatodik hetében. Pihenése legyen csendes.
Szerető özvegye és lánya
4301231
Szívünk mély, soha el nem múló fájdalmával emlékezünk a rétyi PORODÁN JÓZSEFNÉ KOVÁCS IDÁRA tragikus halálának 73. évfordulóján, akinek drága, szorgalmas életét 37 éves korában, 1944. szeptember 9-én a kora reggeli órában, saját otthonában egy gyilkos golyó szíven találva kioltotta. Siratjuk, amíg élünk, és őrizzük emlékét.
Unokahúga és családja
4301243
Bennünk él a múlt, egy végtelen szeretet, amit tőlünk senki el nem vehet. Arany volt a szíve, munka az élete, Isten hívta, mert ő is szerette. Fájdalommal emlékezünk a nagyborosnyói id. KISS GYÖRGYRE, akit hat hete kísértünk utolsó útjára. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Fia, Attila és családja
4301241
Mély fájdalommal emlékezünk a szentivánlaborfalvi SZÁSZ JENŐRE halálának 20. évfordulóján.
Szerettei
4301249
Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, de a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt, hogy éltél és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk van, ami éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled. Fájó szívvel emlékezünk FAZAKAS LEVENTE JÓZSEFRE, aki ma fél éve távozott szerettei köréből.
Bánatos özvegye
és gyermekei
4301261
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk drága szüleinkre, a szerető édesapára, ZOLTÁNI IGNÁCRA halálának 5. évfordulóján és az önfeláldozó édesanyára, ZOLTÁNI JULIANNÁRA, aki 11 éve távozott szerettei köréből. Emléküket lelkünkben hordozzuk életünk minden pillanatában. Pihenésük legyen csendes, emlékük áldott.
Gyermekeik
és azok családtagjai
4301264

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?







eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2017-09-08: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Kibúcsúzás és névadó Sepsiszentkirályban

Rég nem ült annyi ember a falu fölötti magaslaton trónoló műemlék templomban,  mint augusztus utolsó vasárnapján. A lélekszámában lassan apadó település lakói három felekezet hívei. Eddig is közösen tartották a gyermekekkel vagy idősekkel való foglalkozásokat, s ezekből az Adorjáni unitárius lelkész házaspár is derekasan kivette részét, kiknek kibúcsúzását hálaadó istentisztelet keretében tartották, ezt követte a gyülekezet imaházavató és névadó ünnepsége.
2017-09-08: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Nemzetközi kovácstalálkozó
Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren szeptember 8–10. között megtartják a III. Nemzetközi kovácstalálkozót. Célja a hagyományos kovácsmesterség és a kovácsoltvas értékeinek bemutatása, népszerűsítése, szakmai fórum megteremtése a romániai kovácsmesterek számára.
A MAI program: 15.30-tól a Kincskeresők néptáncegyüttes műsora (művészeti vezető: Tőkés Edit és Tőkés Zsolt); 16 órától a III. Nemzetközi kovácstalálkozót megnyitja Sztakics Éva Judit alpolgármester és Nagy György kovácsmester; 16.15-től a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója; 16.30-tól kovácsolásbemutató; 17-től a Százlábú Néptáncegyüttes műsora (együttesvezető: Virág Imola és Virág Endre); 18-tól évadnyitó előadás: a Háromszék Táncegyüttes Az én mesém című táncprodukciója (fotó) – rendező-koreográfus: Furik Rita; 21-től vásárzárás.
SZOMBATON: 10-től vásárnyitás; 11-től kovácsolásbemutató; 14-től késpenge-damaszkolás, kovácsolásbemutató, tehénpatkó-készítés; 21-től vásárzárás.
Kedvezőtlen időjárás esetén a programok kezdési időpontjai változhatnak, amit a rendezvény Facebook-eseményén tesznek közzé a szervezők.