Női kosárlabda, Nemzeti LigaÚjrasorsolás után Temesváron kezdünk

2017. szeptember 18., hétfő, Sport

A Jászvásári Politehnica és a Târgovişte visszalépése után a Román Kosárlabda-szövetség pénteken kénytelen volt újrasorsolni a 2017–2018-as bajnokság menetrendjét, hiszen az eredetileg tizenkét csapatosra meghirdetett pontvadászat tízcsapatosra apadt. Az október 4-én rajtoló bajnokság mezőnye a következő: Galaci Phoenix, Alexandria, Temesvári MSC, Gyulafehérvári U, Sepsi–SIC (címvédő), Szatmárnémeti VSK, Brassói Olimpia, Aradi ICIM, Kolozsvári U és a Marosvásárhelyi Sirius.
 

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

 

A július elején elkészített program szerint Zoran Mikes tanítványai hazai környezetben és a Galaci Phoenix ellen kezdték volna tizenegyedik élvonalbeli szezonjukat, ám az újrasorsolás után a bajnoki címvédő zöld-fehérek számára az újonc Temesvári MSC otthonában rajtol a soron következő pontvadászat. A nyitókör további mérkőzései: Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK, Aradi ICIM–Brassói Olimpia, Galaci Phoenix–Marosvásárhelyi Sirius, Alexandria–Gyulafehérvár. A második fordulóban (október 7.) az Aradi ICIM érkezik hozzánk, a hetedikben (november 25.) a Brassói Olimpiához látogatunk, a kilencedikben (december 12.) pedig a bajnoki ezüstérmes Kolozsvári U együttesét fogadjuk.
A tizennyolc fordulós alapszakasz első fele december 12-én jár le, s az idén a visszavágóból még három kört játszanak le a csapatok. A téli szünet december 28. és január 6. között lesz, a 18. fordulót pedig március 3-ra tűzték műsorra. A folytatásban következik a középszakasz: itt az első öt és a második öt külön-külön játszik tovább oda-vissza alapon. Ezután alakul majd ki a végső sorrend, és a megszokott forgatókönyv szerint jön a rájátszás: az alapszakaszgyőztes a nyolcadik helyezettel, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal és a negyedik az ötödikkel mérkőzik meg.
Csapatunk idei mérkőzései:
* 1. forduló (október 4.): Temesvári MSC–Sepsi-SIC
* 2. forduló (október 7.): Sepsi-SIC–Aradi ICIM
* 3. forduló (október 14.): Galaci Phoenix–Sepsi-SIC
* 4. forduló (október 21.): Sepsi-SIC–Alexandria
* 5. forduló (október 28.): Gyulafehérvár–Sepsi-SIC
* 6. forduló (november 19.): Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi Sirius
* 7. forduló (november 25.): Brassói Olimpia–Sepsi-SIC
* 8. forduló (december 2.): Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC
* 9. forduló (december 9.): Sepsi-SIC–Kolozsvári U
* 10. forduló (december 16.): Sepsi-SIC–Temesvári MCS
* 11. forduló (december 23.): Aradi ICIM–Sepsi-SIC
* 12. forduló (december 28.): Sepsi-SIC–Galaci Phoenix.
A szakszövetség arról is döntött, hogy az Európa Kupában érdekelt zöld-fehérek mellett a Brassói Olimpia ellenfél hiányában (a Jászvásár visszalépése miatt) automatikusan jut be a Román Kupa nyolcas döntőjébe. A sorozat első körének odavágóit szep­tember 27-én, míg a visszavágókat szeptember 30-án rendezik meg. A mérkőzések: Galaci Phoenix–Gyulafehérvár, Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK, Temesvár–Aradi ICIM, Alexandria–Marosvásárhelyi Sirius. A Sepsi-SIC és a brassói csapat mellett a fent említett párharcok négy győztese, illetve a két legjobb vesztese lesz ott a nyolcas döntőben, amelyet várhatóan jövőben, azaz február 23–25. között rendeznek meg.
 

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2017-09-18: Sport - :

Ördög Zoltán udvarhelyi sikere (Motokrossz)

Szombaton Székelyudvarhelyen rendezték meg a román motokrosszbajnokság ötödik fordulóját, az ozsdolai Ördög Zoltán (fotó) pedig az MX65-ös géposztályban nem talált legyőzőre.
2017-09-18: Sport - :

Sió Kupa: második a Sepsi-SIC (Kosárlabda, felkészülési torna)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC nem tudta megismételni 2015-ös teljesítményét, amikor megnyerte a kosárlabda Sió Kupa negyvenhatodik kiírását, miután az idei torna – szombaton lejátszott – döntőjében 57–71 (19–22, 22–13, 12–20, 4–16) arányban maradt alul a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával szemben. Nagy iramú mérkőzést hozott a két együttes párharca, amit a második félidőben mutatott remek védekezésének köszönhetően nyert meg a hazai gárda. A második hely mellett a zöld-fehérek egy különdíjjal is vigasztalódhattak, hiszen 36 ponttal Adrienne Webb lett a torna legeredményesebb játékosa.