Aktív gyülekezeti tagokat nevelnek

2017. szeptember 25., hétfő, Közélet

A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye ifjúsági szervezete – IKE – Orbaiteleken tartotta meg az Őszi ifjúsági találkozót. A szombati rendezvényen közel tíz egyházközség képviseltette magát fiataljaival Orbaiszékről és Felső-Háromszékről is.
 

  • A műhelymunkák a templomban zajlottak. A szerző felvétele
    A műhelymunkák a templomban zajlottak. A szerző felvétele

 

A Kézdi-Orbai Református Egyházmegyében évente szerveznek eseményeket fiatalok számára, az IKE-táborok kiemelt érdeklődésnek örvendenek, sok résztvevőt vonzanak. Idén az IKE elnöksége már februárban leszögezte az év rendezvényeinek sorát, időpontját – az orbai­teleki találkozóét is. A 2017-es programban színjátszó-találkozó, bibliaismereti vetélkedő, IKE-tábor is szerepelt, decemberben, advent harmadik vasárnapján Kézdivásárhelyen kerül sor a Várom az Urat adventi zenefesztiválra.
A szombati esemény célja az egyházközségek ifjúságának összerázása, hogy amikor vissza­mennek a gyülekezetükbe, aktív tagjai legyenek a közösségnek – mondta el érdeklődésünkre a szervező, Dezső László Levente egerpataki lelkész.
A szombati napot áhítattal kezdték, a szolgálatot Incze Hunor helybeli lelkész végezte. Dezső László Levente rövid bemutatót tartott a népmesék világáról, miként reflektálnak a történetek egy adott élethelyzetről egészen a modern világig elhozva az eseményeket. Ezt követően a templomban műhelymunkára került sor, a résztvevők csoportokban fogalmazták meg 2017-ben történt meséjüket.
A szellemi munka és a kiadós ebéd után a szabadban folytatódtak az események, a fiatalok csapatversenyekben mérték össze képességeiket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1701
szavazógép
2017-09-25: Közélet - Bokor Gábor:

Megbírságolták az AgroFeszt egyik kiállítóját (Fogyasztóvédők)

Újból lecsapott a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal. Ezúttal a gazdák ünnepén, a múlt hétvégén megtartott AgroFeszten fitogtatták hatalmukat a felügyelők. Áldozatuk is került, egy Hargita megyei, fejőberendezéseket, ezekhez szükséges alkatrészeket, fogyóanyagot forgalmazó céget büntettek meg. A cégtulajdonos nem is a kifizetett 500 lejt sajnálja, azért van felháborodva, mert Mircea Diacon főfelügyelő embertelen, arrogáns módon viselkedett az ellenőrzés ideje alatt.
 
2017-09-25: Közélet - Iochom István:

Soó-Zöld Margit kiállítása a Vigadóban

Soó-Zöld Margit kolozsvári festő, grafikus és illusztrátor első egyéni kiállítása nyílt meg csütörtökön délután Kézdivásárhelyen a Vigadó nemrég felújított emeleti dísztermében, ahol  válogatás látható fekete-fehér grafikáiból, pasztelljeiből és akvarelljeiből. Az idős, ágyhoz kötött alkotó nem lehetett jelen a megnyitón, a tárlatot fia, Soó-Zöld Balázs felkérésére Vetró András szobrász nyitotta meg, ő méltatta a kiállított munkákat.