Hogyan használjuk agyunkat?

2007. július 5., csütörtök, Család
A komoly tudás fejlett tanulási technikákat igényel. Egy átlagos felnőtt agyának csupán tíz százalékát használja, képzeljük csak el, mi mindenhez érthetnénk megfelelő elsajátítási módszerek segítségével.

Összegyűjtöttünk hetvenhét tippet — mint például: ne hagyjuk ki a reggelit, időnként tartsunk szünetet, hallgassunk zenét, s olykor egy hideg zuhany sem árt —, amelyek segítségével enyhíthetjük tudásszomjunkat, javíthatjuk koncentrációs képességünket, sőt, hatékonyabban és gyorsabban sajátíthatunk el új ismereteket. A BBC összeállításában mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, legyen szó iskolásról, egyetemi hallgatóról, önképzőről vagy csak egyszerűen olyanról, aki egyedül akar tanulni.

Merüljön el a részletekben!

Változtasson módszerén. A tanulás három alapvető technikája a vizuális, az akusztikus és a kinesztetikus — érzés, tapintás, mozgás —, ha az egyik nem működik, próbálkozzon meg a másik kettővel.

Meditációs sétára fel. Ha éppen sétálni megy, tegyen még egy lépést előre, és tanuljon bele a meditációs sétába, amely során elérheti saját belső erőforrásait, és megerősítheti összpontosító képességeit. Ám arra figyeljen oda, hogy ne gyalogoljon bele egy útkereszteződésbe.

Forduljon önmagába. Összpontosítson arra, amit éppen tanul, ne is próbálkozzon közben tévénézéssel, és ne problémázzon a dolgokon, a nyugtalanság nem hat jótékonyan az információ elraktározására.

Kapcsolja le a villanyt. Ez egy módszer arra, hogy ha képtelen gondolkodni, legalább összpontosítani tudjon. Üljön a sötétben, zárja ki a külső ingereket; ez az állapot ideális a kinesztetikus — a mozgásra, tapintásra támaszkodó — tanuláshoz.

Álljon a zuhany alá. Vegyen egy fürdőt, vagy zuhanyozzon, mindkét tevékenység oldottá tesz, ezáltal érzékennyé válik agya a briliáns gondolatok felismerésére. (hvg.hu)

(folytatjuk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-05: Család - x:

Megállnál egy szóra?

Búcsúsorok
,,Nem bírtam tovább, bocsáss meg."
Én sem bírtam tovább, aztán találkoztam Veled — pedig már a halálhoz elégséges nyugtatót gyűjtöttem. — Te közeli terveidről beszéltél, én alig figyeltem Rád. Csak utolsó szavaidra, ez egy kérdés volt: ,,...akkor hát eljössz? Mind ott leszünk." A labdacsok már megsárgultak az éjjeliszekrényem fiókjában...
2007-07-05: Család - x:

Háromszáz éves lőportartó (Hagyományőrző kézimunka)

A nyakszegély rovásjegyes felirata közé a mágikus jelképnek számító kígyó összecsavarodó testét rajzolta a homoródkarácsonyfalvi alkotó.