Téli olimpiaNem indulhatnak orosz színekben

2017. december 7., csütörtök, Sport

Az orosz sportolók olimpiai zászló alatt indulhatnak Phjongcshangban a februári téli játékokon – döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága.


Azok a versenyzők, akik indulási jogot szereznek, bizonyítottan tiszták, nem sértették meg korábban a doppingszabályzatot, és részt vesznek a számukra előírt ellenőrzéseken, „Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megjelöléssel szerepelhetnek Phjongcshangban. Ez a jelzés található majd az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.
Az orosz sportolók a Lausanne-ban  működő nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) megtámadják a NOB határozatát. Az érintett versenyzők jövő kedden döntenek arról, hogy indulni kívánnak vagy sem a februári játékokon: a meghirdetett „olimpiai gyűlésen” jelen lesznek a sportolók, az edzők és a sportszövetségek képviselői is.
A NOB az elmúlt bő egy hónapban több mint húsz orosz versenyzőt – bobost, szkeletonost, sífutót, gyorskorcsolyázót és sílövőt – tiltott el örökre és semmisítette meg szocsi eredményeiket doppingvétség miatt. 2014-ben az oroszok 33 érmet szereztek, de 11-től már megfosztották őket. Az Összoroszországi Televíziós és Rádiósugárzási Társaság a NOB-határozatokra válaszul közölte, hogy az állami tévécsatornák nem közvetítik a dél-koreai játékok eseményeit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2017-12-07: Sport - :

Megvan az első magyar győzelem, a lengyelek következnek (Kézilabda-világbajnokság)

A magyar válogatott 33–15-re legyőzte Argentína együttesét a németországi világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Bietigheim-Bissingenben. A 4. játéknapon, ma 15 órától a Szucsánszki Zitával erősödő magyarok Lengyelország ellen lépnek pályára. A mérkőzést a Telekom Sport 1 élőben közvetíti.
2017-12-07: Család - :

Életre szóló kötelék

Korunk divatos irányzatai nem tudatosítják, hogy a szülők számára a gyermekek javának elsőbbséget kell élveznie a házastársi ellenségeskedésekkel szemben. A bulvársajtó naponta tudósít arról, mely híresség vált el már megint, mintha ez olyan magától értetődő lenne, mint szabót vagy fogorvost cserélni. Azokat pedig, akik bevallják: hitbeli meggyőződésből, hűségből ragaszkodnak ahhoz, hogy a házasságnak az életük végéig kell tartania, gyakran az elavult, unalmas, bigott és merev jelzőkkel bélyegzik meg.