HatárhelyzetekMelegség, amely nem mindenkit hevít

2008. július 10., csütörtök, Világfigyelő

A magyarországi tömegkommunikációs csatornák — elsősorban a tévé és a rádió — a szó mindkét értelmében történő befolyása a csonka ország határain kívüli térségbe, ahol a mai magyarság legalább egynegyede él, annyira erős, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül azt a kaotikus ricsajt, ami a mai Budapesten ,,a meleg büszkeség napja" körül az egekig fel- és a határokon is átcsap.

Ennek a szerencsétlen, egyesek által politikai cafkává degradálódó országnak uniós hátul kullogóként nincs ma egyéb gondja, mint a farukat riszáló, tangabugyis, papagájszínekben tetszelgő ,,másságosok", a szexuális kisebbségből közszemlére kitett apokaliptikus mutatványokkal kitörni kívánó, a lakosságot és a közízlést provokáló sugárúti felvonulásának a körbefilozofálása.

Ezt az egész pesti vircsaftot távolról nézvést nem titkolt ellenszenvvel nézzük azért is, mert ha vannak is a meleg csoportoknak, testületeknek — minek nevezzem? — értékteremtő személyiségei — márpedig vannak —, leginkább nekik árt ez a nem homoszexuálisok millióit szándékosan provokáló, magmutogatós, altesti fehérneműt riszáló közúti és köztéri bohóckodás.

Mi, vidékiek szerencsénkre — minősítsenek bár provinciálisnak — nem kerülünk fizikai közelségébe ennek a meleg seregszemlének, de a képi és hangi közvetítés, a jelenség körül kavarodó, országvezetési szintre feltornászott álvita egyáltalán nem tölt el semmiféle melegséggel, s az az érzésünk, hogy mi, határon kívüliek most, a múlt század két világégése és igazságtalan országdarabolása után Budapestet harmadszor is elveszítjük. (Legfrissebb információként halljuk azt a kormányzati körökből származó hírt, hogy a határokon túl is ,,vége az etnikai politizálásnak".)

No, azért ne adjuk fejünket búsulásra. A magyar közvélemény eddig soha nem tapasztalt mértékben utasítja el az életfelfogásától és életvitelétől idegen, a hálószobából vagy egyéb bensőségesebb helyek intimitásából az utcára kiteregetett szemérmetlenséget, amelynek társadalmi veszélyességét mélyen és minden melegség nélkül átérzik azok a százezrek, akik szerencsétlenségükre olyan helyen élnek, ahol ez a provokatív magamutogatás kormányzati támogatásban részesül.

Az egész pesti meleg büszkeséges randalírozásnak van azért egy fontos hozadéka: véleményt szabad nyilvánítani tojásdobálással is. A többi majd eldől a választások alkalmával.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 884
szavazógép
2008-07-10: Világfigyelő - x:

Sarkozy ott lesz az olimpián

Részt vesz a pekingi olimpia nyitóünnepségén Nicolas Sarkozy ― erősítette meg tegnap a francia elnöki hivatal. A francia államfő a Hu Csin-tao kínai elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélésén megerősítette, hogy szándékában áll elmenni a 2008-as olimpiai játékok augusztus 8-i megnyitóünnepségére ― tudatták egy Japánban, a G8 csúcstalálkozójának helyszínén kiadott közleményben.
2008-07-10: Világfigyelő - Mózes László:

Röviden

Csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását
Radikálisan csökkenteni kell középtávon a légkörbe jutó üvegházhatású gázok mennyiségét ― ismerte el tegnap Japánban, a G8-országok csúcstalálkozóján a világ tizenhat legnagyobb gazdaságát tömörítő fórum. A kibocsátás jelentős csökkentésére lesz szükség; ennek érdekében meg kell fogalmazni a középtávú célokat ― áll a tizenhat nagy gazdaság találkozóján elfogadott zárónyilatkozatban, amely azonban sem konkrét számokat, sem határidőket nem tartalmaz. A szöveg mindössze a Kormányközi Éghajlati Tanács javaslatainak ,,komoly figyelembevételét" ajánlja. Az ENSZ-testület nemrégiben megjelent ajánlása szerint 2000-hez képest 2050-ig 50―85 százalékkal kellene csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást ahhoz, hogy a Föld légkörének melegedése megálljon a még elviselhető évi 2―2,4 Celsius-fokos szinten.