Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2008. július 11., péntek, Nyílttér
BAKA ÁKOS, Kézdivásárhely. Gyakori tömegközlekedőként reagálnék a brassói Regiotrans Kft. által működtetett Sepsiszentgyörgy―Kézdivásárhely―Bereck (és vissza) személyvonatról írottakra. A régebbi állami járatokkal összehasonlítva a felső-háromszéki magánvonatot csak dicséret illetheti: a vagonok tiszták, az ülések kényelmesek, a jegykezelők udvariasak, a szerelvények pontosan közlekednek, télen melegebbek. Éppen csak hiányoznak bizonyos járatok.

Legfontosabb lenne este kilenc és tíz óra között egy Sepsiszentgyörgy―Kézdivásárhely járat, mellyel az ország távolabbi részeiről is haza lehetne jutni Kézdiszék központjába. Érdekes módon Sepsiszentgyörgyről naponta öt vonat indul Kézdivásárhelyre, vissza pedig hat! Úgy kb. 2003-ig járt egy szerelvény, mely 21.30-kor indult Sepsiszentgyörgyről Kézdivá­árhelyre, de sajnos, megszüntették. Hasznos lenne újraindítani a késő esti vonatot (2003-ig ez is létezett) Kézdivásárhelyről Sepsiszentgyörgyre, 23:30 körüli indulással ― ezzel el lehetne érni az éjjeli vonatokat, és kevesebb időt kellene várni a hajnali járatokig.

B. R., Kézdivásárhely. Lassan már nyolc éve, hogy városunkat municípiummá nyilvánították. De ennek nem sok előnyét élvezhetik a lakók, még a hajtási jogosítványért is a megyeközpontba kell ingázni. És ezt szó szerint kell érteni: mivel a vizsgát Sepsiszentgyörgyön tartják, ajánlott a vezetést is ott tanulni. A kérdésre, hogy miért és ki miatt nem lehet Kézdivásárhelyen is vizsgázni, a KRESZ-könyvemben találtam meg a választ: ,,A hajtási jogosítvány elnyerésére elméleti és gyakorlati vizsgáztatás lebonyolítható a jelentkezők lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti megyeszékhelytől eltérő helységben is az illető területi-közigazgatási egység prefektusának rendelete alapján." Akkor most a magam és több száz környékbeli nevében szeretném kérni, hogy: drága prefektus úr, lenne olyan kedves, és hozna egy ilyen rendeletet... Érdekes, pár éve milyen büszkék voltunk arra, hogy Háromszéknek magyar prefektusa van. Hát büszkék is lehetünk, tényleg sokat tett értünk... Az országos napilapokban olvasható, hogy országos szinten a sofőrvizsgára jelentkezőknek csupán huszonnyolc százaléka teljesíti sikerrel az elméleti és gyakorlati próbákat. Nálunk a vizsgára jelentkezők kevesebb mint húsz százaléka jut át. Ennek a legfőbb oka a korrupció. A gyakorlati vizsgát sokszor meg kell vásárolni (100—200 euróért), ez is nyílt titok — mint sok más Háromszéken —, de senki nem tesz ellene.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2015
szavazógép
2008-07-11: Közélet - x:

Ismételtek a Céhmesterek unokái

Az április 20.—július 12. között zajló, a Transindex internetes portál és az eTransylvania egyesület által szervezett WebVidék-versenyen még mindig a céhes város csapata vezet.
2008-07-11: Nyílttér - x:

Várjuk ki a bíróság ítéletét (Visszajelzés)

(Az Erdélyi Református Egyházkerület június 24—25-én Gyergyószentmiklóson tartott közgyűlésén tett nyilatkozatára)
Tisztelt Papp Géza püspök úr!
Nem felháborodnia, hanem igazat mondania kellene az Erdélyi Református Egyházkerületnek a Mikó-ügy kapcsán, az egyházkerület közgyűlésén elfogadott nyilatkozat ugyanis több valótlanságot is tartalmaz.