Paralimpia, 2018 Hatszáz doppingellenőrzés

2018. március 7., szerda, Sport

A pénteken kezdődő téli paralimpián 600 doppingtesztet végeznek el, ami több, mint a részt vevő versenyzők száma.


A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) hétfői bejelentése szerint a március 9-én kezdődő pjongcsangi játékokon 49 ország 570 sportolója indul. Az előző téli paralimpián, Szocsiban 490 doppingellenőrzésre került sor, s egy esetben született pozitív eredmény, egy jégkorongozónál. Az IPC azt is közölte, hogy újraelemezték a 2010-es, vancouveri téli paralimpia doppingmintáit, és mind a 390 teszt negatív lett. Az IPC a közeljövőben a riói paralimpia mintáit is újra bevizsgáltatja. „A technikai fejlődésnek köszönhetően ki tudunk mutatni több olyan szert, amit eddig nem” – mondta Andrew Parsons, az IPC elnöke.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2018-03-07: Sport - :

Egy döntetlen, egy győzelem (Teremlabdarúgás )

A Sepsi Futsal és a Kézdivásárhelyi SE is hazai környezetben lépett pályára az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. A megyeszékhelyi zöld-fehérek a Csíkszeredai Imperial Wet csapatát fogadták, és 6–6-os döntetlennel zárták a találkozót, míg a céhes városbeliek a Keresztényfalvi Blue Angel együttesét látták vendégül, és 17–0-ra nyerték meg a meccset.
2018-03-07: Sport - :

Negyedik vb-jére készülhet az ausztrál focilegenda (Labdarúgás)

Negyedik világbajnokságára készülhet a 38 éves Tim Cahill, aki bekerült az ausztrál labdarúgó-válogatott előzetes vb-keretébe.