KerékpározásA brit parlament szerint Wiggins doppingolt

2018. március 7., szerda, Sport

Egy brit parlamenti jelentés szerint az ötszörös olimpiai bajnok kerékpáros, Sir Bradley Wiggins arra használt fel egy engedélyezett teljesítményfokozó szert, hogy megnyerje a 2012-es francia körversenyt.

  • Fotó: Facebook.com/WigginsOfficial
    Fotó: Facebook.com/WigginsOfficial


A 2016 végén visszavonult kerekes a hat évvel ezelőtti Tour de France-ot megelőzően asztmája miatt különengedélyt kapott a triamcinolon nevű szteroid alkalmazására. Ő azonban az irat szerint csapattársaival együtt arra használta fel az engedélyt, hogy a teljesítményét javítsa a Tour előtt és alatt. „A Sky csapat ezzel átlépett egy etikai határvonalat, mivel nem orvosi segítségnyújtásra használta a szert” – hangsúlyozta a digitális, kulturális, média- és sportbizottság vizsgálati anyaga. A 37 éves Wiggins első reakciójában tagadta a doppingvádat.
A britek nemzeti hőse pályán szerzett három olimpiai bajnoki címet, majd átnyergelt az országúti szakágra, amelyben 2012-ben Londonban nyert időfutamot – ezt követően ütötték lovaggá –, és a Tour de France-on sem talált legyőzőre. Ezután visszatért a pályára, két éve Rióban sorozatban ötödik olimpiáján állhatott dobogóra – az üldözéses csapatversenyben győzött –, nyolc érmével pedig a legtöbb medállal rendelkező brit olimpikon lett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2018-03-07: Sport - :

Negyedik vb-jére készülhet az ausztrál focilegenda (Labdarúgás)

Negyedik világbajnokságára készülhet a 38 éves Tim Cahill, aki bekerült az ausztrál labdarúgó-válogatott előzetes vb-keretébe.
2018-03-07: Magazin - :

Enyedi Ildikó: Nagy kaland volt (Oscar-díj )

Nagyon nagy kaland volt, és ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztunk – nyilatkozta az Oscar-díj-átadó után Enyedi Ildikó a közmédiának.