SepsiszentgyörgyÚjabb vita a Kós Károly utca miatt

2018. március 10., szombat, Közélet

Az idei költségvetés nagyjából nyolc sepsiszentgyörgyi utca részleges vagy teljes felújítását fedezi, ezek egy részében már zajlanak a munkálatok – jelentette be Antal Árpád. A polgármester ugyanakkor pár további tervről is beszélt, amelyeket kizárólag önkormányzati forrásból fedeznének.

  • Még nem tudni, mikor folytatják a Kós Károly utca felújítását. Fotó: Albert Levente
    Még nem tudni, mikor folytatják a Kós Károly utca felújítását. Fotó: Albert Levente

 

A legtöbb helyen már dolgoznak a kivitelezők, egyedül a Kós Károly utca kapcsán merültek fel kétségek, ugyanis újból konfliktus alakult ki a kivitelező és a városháza között – egyrészt az elvégzett munka minőségét, másrészt a határidők betartását illetően.
Ebből kifolyólag nehéz pontosan megmondani, hogy a következő – a Gyár utcával való kereszteződéstől a Cigaretta utcai letérőig tartó – szakasznak mikor tudnak nekiállni. Antal Árpád felvetésünkre kifejtette, még nem született végső döntés arról, hogy a munkálatok idejére a forgalomelterelést hogyan oldják meg, de várhatóan a félsávos útlezárás lesz a legjobb, mivel így elkerülhető a Szemerja negyed leterhelése.
Az említett nyolc utcából a legelőrehaladottabb állapotban a Kertész utca van, ezt hamarosan befejezik, és jól haladnak a Fecske utcában is. Emellett ismét dolgoznak a Váradi József utca felső szakaszán, az Ifjúság sétányon, a Sas és László Ferenc utcában pedig hamarosan elkezdődik a felújítás. Előbbinek – amint arról már beszámoltunk – az előfeltétele, hogy a Kertész utcai korszerűsítést befejezzék, mivel a Gólya, valamint a Váradi József utca irányából érkezőket ebbe az irányba, majd a Gesztenye sétányra terelik a munkálatok ideje alatt.
Antal Árpád beszámolt néhány olyan, saját forrásokból tervezett korszerűsítésről, amelyeknél még a közbeszerzési eljárást nem indították el, így a határidők sincsenek még leszögezve. Ez a Victor Babeș, az Andrei Șaguna (ismertebb nevén dohánygyári hegy), valamint a Domb utcát érinti. Az első esetében nincs szó teljes felújításról, az aszfaltszőnyeget cserélik, illetve kisebb megerősítéseket végeznek, a Șaguna utcában viszont felszámolják a kockaköves burkolatot, és helyette aszfaltot öntenek, a Domb utcában pedig teljes felújítás szükséges. Szintén saját pénzből folytatnák az 1918. december 1. sugárút rendbetételét a jelzőlámpáktól a Szent György térig terjedő szakaszon. Itt is csak aszfaltcseréről van szó. A tervek között szerepel még az Ág és a Puskás Tivadar utca korszerűsítése. Előbbi kapcsán újságírói kérdésre Antal Árpád elmondta: az Ág utcából nyíló, az Urban Locato udvaraként szolgáló területen parkolók kialakítását tervezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2018-03-10: Máról holnapra - Mózes László:

Dragnea tündöklése

Akkora visszhangot kapott a médiában a szociáldemokraták mára összehívott rendkívüli kongresszusa, mintha legalábbis Oscar-díjak átadására készülődnének Bukarestben.
2018-03-10: Kármentő - Kuti János:

Felesleges vizsgáztatások

Romániában 2000 óta ötször annyi új templom épült, mint iskola. A tanintézetek állami pénzen, míg a templomok a hívek adakozásából készülnek. (Kivétel a bukaresti megakatedrális, amelyet közpénzből emelnek az ég felé.)