Rendőr volt a gázoló

2018. március 13., kedd, Közélet

A kézdialmási rendőrőrs parancsnokhelyettese volt az a gépkocsivezető, aki múlt hétfőn autójával elgázolt egy férfit Kézdivásárhelyen a Gyárak útján a gyalogátjárón – jelezték olvasóink.

Hozzátették, a 40 éves apa két gyermekével kelt át a kórház előtti zebrán, amikor az állomás felől érkező személygépkocsi elütötte őket. A gyerekek megúszták, az áldozat azonban szerdán belehalt sérüléseibe. A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre megerősítette, hogy a gázoló a rendőrség munkatársa, és az áldozat két nap múlva a kórházban elhunyt. Nicoleta Tolvaj-Marin hozzátette, a rendőr nevére gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak, és minden valószínűség szerint annak besorolását gondatlanságból elkövetett emberölésre fogják módosítani. Ezzel párhuzamosan a rendőrség belső vizsgálatot is indított annak megállapítására, hogy munkatársuk fegyelmi vétséget követett-e el. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4564
szavazógép
2018-03-13: Közélet - :

„Oszlopos” balesetek a hétvégén

Három esetben is riasztották a hétvégén a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség és a rohammentő-szolgálat munkatársait, minden alkalommal villanyoszlopok és járművek ütközésének hatásait kellett elhárítaniuk.
2018-03-13: Közélet - :

Rács mögé került az erőszakoló apa

Február végén értesítették a zágoni rendőrőrsöt, hogy egy helybeli 14 éves kislányt megerőszakoltak. A kivizsgálás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövető a 40 éves apa, aki közben külföldre távozott. Az ügyészség kérésére a Kézdivásárhelyi Bíróság a gyanúsított hiányában elrendelte Vasile D. 30 napos előzetes letartóztatását attól a naptól, amikor elfogják. A férfi hazatért, vasárnap letartóztatták és a megyei fogdába szállították. (sz.)