Támogatják az akadálymentesítést

2018. március 20., kedd, Közélet

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja az akadálymentesítést és a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadást támogató pályázatát, amelyre erdélyi református gyülekezetek és gyülekezetek mellett működő civil szervezetek jelentkezését várják. A programot a svájci HEKS/EPER és a németországi Brot für die Welt segélyszervezet támogatja.

A pályáztató azt szeretné elérni, hogy a közösségek keressék meg a környezetükben élő fogyatékkal élőket, és vonják be őket a gyülekezeti életbe, a mozgássérülteknek pedig teremtsenek akadálymentes közlekedési feltételeket az egyházi létesítményekben. Lehet pályázni templomfeljáróra, nyári táborra, speciális bibliaórára, istentisztelet jelbeszédes tolmácsolására, kézműves-foglalkozásra, zenei tevékenységre, lovagoltatásra, fogyatékkal élők sporttevékenységére, motoroztatásra, de a Diakónia fogad más ötleteket is.

A pályázati keret 35 000 lej, az egy pályázó számára megítélhető összeg felső határa 3500 lej, az önrész 15 százalék. A benyújtás határideje április 2. (Részletes tájékoztatás kérhető a 0721 248 465-ös telefonszámon.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1500
szavazógép
2018-03-20: Közélet - Fekete Réka:

Kihívás, fogadd el! (A Down-szindróma világnapja)

A 21. kromoszómapár hibás osztódása által előidézett Down-szindrómára utalóan huszonegy léggömb díszítette a szombati sepsiszentgyörgyi Down-nap eseményének helyszínét, de a rendezvény igazi értékét és méltóságát azok a családok képviselték, akik eljöttek érintett gyermekeikkel, azok testvéreivel és jól érezték magukat. A helyi Bartimeus Játszóház meghívására több mint százhatvanan jelentkeztek: háromszékiek, Hargita és Brassó megyeiek, a Park vendégló nagyterme zsúfolásig telt gyermekekkel és különleges megpróbáltatásoknak kitett szüleikkel.
2018-03-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Kérhető az idei támogatás

Közel 900 ezer gazda kapta meg eddig a 2017-es támogatást. A kifizetéseket tavaly október 16-án kezdték el, március 13-áig 2,5 milliárd eurót utaltak a gazdák számlájára – tájékoztatott a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). Arról nem számoltak be, hány gazda várja még a kifizetést.