Kézdiszéki polgármesterek találkozójaNem akarnak fizetni a kóbor kutyák befogásáért

2018. március 23., péntek, Közélet

A kóbor kutyák képezték az egyik fő témáját tegnap a a Gábor Áron Szakképző Líceum étkezdéjében megtartott felső-háromszéki polgármesterek e havi találkozójának, melyen Bokor Tibor és Derzsi Gyula, Kézdivásárhely polgármestere, illetve alpolgármestere töltötte be a házigazdai szerepkört. A munkaülésen Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, Henning László alelnök és Kovács Ödön megyemenedzser is jelen volt.

  • A kézdivásárhelyi kutyamenhely. A szerző archív felvétele
    A kézdivásárhelyi kutyamenhely. A szerző archív felvétele

Az eseményre Forró Bélát, a kutyamenhelyet működtető Székely Kutyaklub elnökét, a Benji Állatvédő Egyesület alelnökét is meghívták. Jelenleg a felső-háromszéki települések közül csupán Kézdivásárhely, Kézdiszentlélek és Gelence járul hozzá anyagilag a kutyamenhely működtetéséhez, a legnagyobb arányban a céhes város önkormányzata támogatja a menhely fenntartását. Forró Béla azzal érvelt, hogy a törvény is kötelezi a községeket, hogy gondoskodjanak a kóbor ebek befogásáról, de a kézdiszéki polgármesterek zöme ezt nem veszi komolyan.

Márpedig bizonyított tény, hogy a kóbor kutyák egy részét a felső-háromszéki községekből szállítják a városba, ennek ellenére sem járulnak hozzá a menhely működési költségeihez.

Az is elhangzott, hogy nem olcsó a kóbor ebek befogása és a kutyamenhelyre történő szállítása, a három önkormányzat ebenként több mint kétszáz lejt fizet a Benji Állatvédő Egyesületnek.

A vita során több elöljáró is elmondta a véleményét ezzel kapcsolatosan, de konkrét előrelépés nem történt, a három polgármesteri hivatalon kívül senki sem jelezte, hogy fizetne a kóbor ebek befogásáért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2018-03-23: Közélet - Fekete Réka:

Tornaóra helyett felmentés

A hazai tanrendben kevés a testnevelésóra, de még így is sokan hiányoznak, az iskolai tornatermek felszerelésével sem lehet büszkélkedni, de a mozgásra nevelés nem csak ezektől függ – véli Farkas Csaba testnevelésért felelős tanfelügyelő. A helyzet összetett és sokszereplős: diáknak és szülőnek akarnia kell, az infrastruktúráért felelős döntéshozóknak és a tanárnak pedig jól kell végeznie dolgát.
2018-03-23: Kármentő - Kuti János:

Nagylelkű gesztusok

A nagy egyesülés századik évfordulójának évében a magyarok arra számítottak, hogy különleges elbánásban részesülnek, s lám, folyamatosan elbánnak velük. Nagylelkű gesztusokat irányukban jelentősebb ünnepeiken vagy fontosabb évfordulókon tesznek. Ilyen cselekedet volt a prefektus részéről éppen március 15-ére időzítve a törvényesség nevében a magyar szimbólumok miatti büntetések kiszabása.