VisszajelzésFélrevezetés Gál Béla-módra

2008. július 18., péntek, Nyílttér

A Háromszék július 11-i számában Telekrendezés megyeszékhelyi módra címmel megjelent panaszában Gál Béla sepsiszentgyörgyi lakos azt állítja, hogy a Közösségi Rendőrség köztisztviselői minden ok nélkül bántalmazták őt és a feleségét. Az írás több valótlanságot és féligazságot tartalmaz, és a közvélemény valós tájékoztatásáért szükségesnek érzem a történteket pontosan ismertetni.

Miután Gál Béla urat több ízben is hiába szólították fel, hogy bontsa le a törvénytelenül felépített kerítését, június 19-én egy polgármesteri rendelet alapján a hivatal alkalmazottai nekifogtak a munkálatnak. Mivel fennállt a lehetőség, hogy Gál Béla erőszakkal próbálja megakadályozni a rendelet végrehajtását, a bontáson részt vett négy közösségi rendőr, akinek feladata a munkások személyes biztonságának szavatolása volt. A bontás megkezdésekor megjelent Gál Béla, aki szitkokkal és káromkodások közepette megpróbálta elkergetni a polgármesteri hivatal embereit, és többszöri felszólításra sem hagyta abba. Gál Béla állítása szerint elment tanút keresni, de azt az apró részletet már érdekes módon elfelejtette közölni, hogy tanú helyett egy jókora favágó fejszével tért vissza, és azzal támadt a közösségi rendőrökre. Ezek után a közösségi rendőrök lefogták Gál urat, agresszív viselkedése miatt megbilincselték, és betették a járőrkocsiba. Gál úr elfelejtette nyilvánosságra hozni azt az apró részletet is, hogy miután betették az autóba, addig rúgta a jármű ajtaját, amíg beértek a Közösségi Rendőrség székhelyére.

Az akció során egyetlen közösségi rendőr sem használt gumibotot, sem gázsprayt.

Úgyszintén hazugság Gál úr azon állítása, miszerint másfél órát tartották megbilincselve a székhelyen. Beszállítása után leültették egy székre, és amint megnyugodott kissé (legfeljebb öt perc telhetett el), levették a bilincset. Kiállítottak egy büntető jegyzőkönyvet, és bilincs nélkül szállították át a municípiumi rendőrségre. Itt szintén jegyzőkönyv alapján átadták a rendőr kollégáknak, akik megkezdték az ügy kivizsgálását. Érdekes módon Gál úr rendőrségi nyilatkozatában még emlékszik a fejszés epizódra, ugyanis azt nyilatkozta, hogy nem akarta bántalmazni a közösségi rendőröket, csak remélte, hogy ha fejszével támad rájuk, akkor azok elszaladnak.

Tudomásunk szerint Gál úr ellen bűnügyi iratcsomót állítottak össze.

Hadnagy István, a Közösségi Rendőrség ügyvezető igazgatója

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1361
szavazógép
2008-07-18: Nyílttér - x:

Az utca hangja

JÉNÁKI FERENC, Bereck. Elmentem a megyei kifizetési ügynökséghez, meg szerettem volna érdeklődni, hogy mekkora összeg jár nekem területalapú támogatásként a földjeim után. Ültem vagy húsz percig, kértem a tisztviselőt, a számítógépen nézze meg a hivatalos programban, ahol minden háromszéki gazda területi adatai szerepelnek, de nem tudott rákattintani. Olyan gyenge a programjuk, hogy használhatatlan, nem tudja az ember ellenőrizni, mennyi jár neki.
2008-07-18: Nyílttér - Sylvester Lajos:

Hagymáskő

A Hagymáskő úgy emelkedik ki környezetéből, mintha vulkáni kúp lenne, pedig egy hatalmas mészkőgúla, amit nem is titkol, mert hatalmas seb tátong északi oldalán, és belsőségeit megmutatja a mészkőbánya. Visszakerült a vargyasi közbirtokosság tulajdonába, amely öles bádogtáblán adja hírül román és magyar nyelven is, hogy tilos a bányászat.