Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hagymáskő

2008. július 18., péntek, Nyílttér

A Hagymáskő úgy emelkedik ki környezetéből, mintha vulkáni kúp lenne, pedig egy hatalmas mészkőgúla, amit nem is titkol, mert hatalmas seb tátong északi oldalán, és belsőségeit megmutatja a mészkőbánya. Visszakerült a vargyasi közbirtokosság tulajdonába, amely öles bádogtáblán adja hírül román és magyar nyelven is, hogy tilos a bányászat.

Vargyas felső fertályában távolról is látni a mészégető kemencéket, de amint a hely ismerői elmondták, nem innen származik a mészkő, a mészégetők más helyekről gyűjtögetik az alapanyagot. És azt is mondják, hogy a Hagymáskő bányájából származó kőből kiváló minőségű meszet lehet égetni, amit hinni kell, mert — visszaemlékszem, a 70-es évek elején, még Király Károly elsőtitkársága idején — létezett egy olyan terv, hogy a Baróti-medencébe mészkőre alapozott cementgyárat kell létesíteni. Érdekes, hogy az akkori önkéntes környezetvédőkkel s Király Károly közreműködésével e tervet meg lehetett ,,fúrni", pedig azokban a vívmányos időkben, a szocialista iparosítás lázában ezt nehéz volt megakadályozni. Ez a gyár ma a Bogáti erdőn túl pusztítja a környezetet. El lehet képzelni, hogy a sajátosan zárt mikroklímával rendelkező Baróti-medence hogy nézne ma ki, ha a finom por az ottani növényzetre, az építmények falára és az élőlények légzőszerveiben rakódik le.

Nagyobb érdem valamit nem meg tenni, mint valami rosszat cselekedni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2008-07-18: Nyílttér - x:

Félrevezetés Gál Béla-módra (Visszajelzés)

A Háromszék július 11-i számában Telekrendezés megyeszékhelyi módra címmel megjelent panaszában Gál Béla sepsiszentgyörgyi lakos azt állítja, hogy a Közösségi Rendőrség köztisztviselői minden ok nélkül bántalmazták őt és a feleségét. Az írás több valótlanságot és féligazságot tartalmaz, és a közvélemény valós tájékoztatásáért szükségesnek érzem a történteket pontosan ismertetni.
2008-07-18: Nyílttér - x:

Semmiféle közöm sincs a rágalmazó plakátokhoz (Visszajelzés)

A Háromszék szerdai lapszámában megjelent, és személyemet érintő Az írásszakértő azonosította a titokzatos rágalmazót címet viselő cikk kapcsán érintett félként a következőket nyilatkozom: semmiféle közöm nincs a rágalmazó plakátokhoz.