Nem jön korábban a nyugdíj

2018. április 4., szerda, Belföld

A közalkalmazottak megkapják fizetésüket az ortodox húsvét előtt, a nyugdíjakat azonban nem folyósítják korábban – közölte Viorica Dăncilă miniszterelnök.

  • Fotó: pixabay.com
    Fotó: pixabay.com

„A béreket még ezen a héten, húsvét előtt átutaljuk, a nyugdíjakat azonban nem, és elmagyarázom, hogy miért. A nyugdíjakat általában 14-e és 27-e között utalják. Ha most kiadnánk ezeket, túl hosszú ideig kellene várniuk a jogosultaknak a következő nyugdíjig. Ugyanakkor nemrég fejeztük be a múlt havi járandóságok folyósítását. Nagyon nehéz lenne kinyomtatni a nyugdíjszelvényeket” – érvelt a kormányfő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2018-04-04: Közélet - :

Még érkeznek a szavazólapok, ne postán küldjük vissza!

Többen panaszkodnak, hogy nem érkezett meg az április 8-i magyar országgyűlési választásokon való részvételhez szükséges szavazólap. Szerkesztőségünkben is többen jelezték a gondot, de a Demokrácia Központokat, illetve az RMDSZ-irodákat is számos szavazni vágyó kereste meg az ügyben. Nem ritka az olyan eset sem, hogy a család valamely tagja már megkapta a borítékot, ugyanott lakó hozzátartozója pedig nem. Minthogy péntekig még érkezhetnek a borítékok, a legfontosabb, hogy azokat ne postára tegyük fel, mert nem biztos, hogy visszaérnek Budapestre időben, inkább a partnerszervezetekhez adjuk le – segít az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt, az EMNT, az SZNT, a magyar egyházak –, amelyek eljuttatják a csíkszeredai főkonzulátusra.
2018-04-05: Emlékezet - :

Elhunyt Nagy Imre múzsája

Március 28-án Kolozsváron elhunyt Apor Mária (1935–2018), Nagy Imre festőművész múzsája. Ma 14 órakor helyezik örök nyugalomra Szentivánlaborfalván. 2011-ben a székelyudvarhelyi Litera-Veres Könyvkiadónál megjelent Komoróczy György interjúkötete: A sokszínű élet – Apor Mária emlékei Nagy Imre festőművészről.