Módosult az érvényességi idő

2018. április 10., kedd, Gazdakör

Módosították és kiegészítették a mezőgazdasági termékek piacának szabályozását biztosító 2014/145-ös törvényt.

A kormány április negyedikei ülésén hagyta jóvá a sürgősségi rendelkezést, amelynek értelmében a termelői bizonyítványt (atestat de producător) és az eladási jegyzetfüzetet ezentúl hétéves érvényességgel bocsátják ki. Az előírás nem szab meg határidőt a módosítás bevezetésére, így egyelőre a saját terméküket áruló gazdák nem igényelhetik a termelői bizonyítványokat, illetve az eladási jegyzetfüzeteket. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 129
szavazógép
2018-04-10: Gazdakör - Bokor Gábor:

Támogatják a paradicsomtermesztést

Idén is támogatják a védett körülmények (üvegházak, fóliasátrak) közötti paradicsomtermesztést, a kormány az intézkedéssel a hazai paradicsomszükséglet biztosítását kívánja serkenteni. A de minimis (kis értékű) támogatást termelői igazolással rendelkező fizikai személyek (nem szükséges a jogi személyiség), egyéni és családi vállalkozások, jogi személyiséggel rendelkező termelők igényelhetik. Az igénylők 3000 eurós (13 481 lejes) támogatást kaphatnak – a szubvenció értéke nem haladhatja meg a 15 ezer eurót, a folyó és utóbbi két évben a kérvényező által kapott de minimis támogatások összegét.
2018-04-10: Gazdakör - Incze Péter:

A program új nyertesei (Vidékfejlesztés)

Az elmúlt napokban az országos Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség négy intézkedés pályázati eredményeit ismertette.