Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szigorítanák a traktorvezetést

2018. április 24., kedd, Gazdakör

Változik a traktorok közutakon való közlekedésének szabályozása. Évek óta nincs egyértelmű törvény, amely pontosan meghatározná, hogy hajtási jogosítvány nélkül lehet-e traktort vezetni közúton. A helyzetet a parlamentben kívánják tisztázni a büntető törvénykönyv módosításával. A változtatás drasztikus lesz: a tervezet szerint a hajtási nélkül való traktorvezetést egy évtől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtanák.

A változtatást az alkotmánybíróság kezdeményezte, értelmezésük szerint a traktorok közúton való vezetése nagy szociális veszélyt jelent, és veszélyezteti a biztonságos közlekedést.

A módosítás szükségessége a Legfelsőbb Bíróság nemrégi döntése után került előtérbe. A bírói testület ugyanis egy peres ügyben úgy döntött, hogy a traktorok közúton való vezetése jogosítvány nélkül nem bűnügy, mivel a traktort nem sorolják a járművek kategóriájába – írta az agrointel.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2213
szavazógép
2018-04-24: Gazdakör - Incze Péter:

Több mint egymilliárd euró vidéki infrastruktúra fejlesztésére (Vidékfejlesztés)

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a 7.2-es (támogatás a vidéki infrastruktúra beruházásainak fejlesztésére) intézkedés keretében az új vidékfejlesztési terv indulása óta eddig összesen 1921 pályázatot töltöttek fel a számítógépes rendszerükbe, több mint 1,9 milliárd euró értékben. Az intézkedésnél több összetevőre lehetett pályázni, ezek keretében a falusi úthálózatot, a vidéki oktatási rendszer fejlesztését, valamint az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítését lehet megvalósítani.
2018-04-24: Világfigyelő - :

Magyarul felvételizni (Újvidéki jogi kar )

Diszkriminatív volt a magyar felvételizőkre nézve, hogy az újvidéki egyetem jogi kara megszüntette a magyar nyelvű felvételizés lehetőségét. A bírósági döntés alapján a jövőben biztosítani kell a magyar felvételi lehetőségét.