Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Falunapok Szentkatolnán

2008. július 21., hétfő, Közélet

A harmadik alkalommal megszervezett falunapoknak a sporttelep adott helyet. A kétnapos rendezvényen Bükkösd testvérközség is képviseltette magát, és szombaton délután György Ervin, megyénk kormánymegbízottja is jelen volt. A minifoci-bajnokság és ügyességi vetélkedők mellett szombaton a szervezők különlegességekről is gondoskodtak. Ilyen volt például a négykerekű motorkerékpárokkal végzett mutatványsorozat, valamint a nagy sikerű malacfogó verseny vagy séta a Pamela névre hallgató pónilóval.

A helybeli iskolások és óvodások mellett a zabolai Gyöngyharmat Néptáncegyüttes, a csernátoni Pántlika Néptánccsoport és a kézdivásárhelyi Református Kollégium társasági táncegyüttese aratott osztatlan sikert. A falunapok hatalmas tábortűzzel és hajnalig tartó utcabállal ért véget. E hét végén, július 27-én, vasárnap a község másik településén, Hatolykán szerveznek első alkalommal falunapot, melyen a sztárvendég Dancs Annamari lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2051
szavazógép
2008-07-21: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Az ésszerűség győzelme és a megegyezés áldozata

Az ésszerűség győzelmének is tekinthetnénk a Bálvá­nyosfürdőn lezajlott Markó—Tőkés találkozó eredményét, főként, mert az RMDSZ tüntető távolmaradása a tusványosi szabadegyetemről sok jóval nem kecsegtetett, ráadásul a püspök sem mulasztotta el bírálni a szövetséget Tusnádfürdőn elhangzott beszédeiben. A Markó Béla javasolta belső koalíció viszonylag kockázatmentesnek ígérkezik, az ötszázalékos küszöb elérése elvileg nem jelenthet gondot a magyarságnak, főként, ha az RMDSZ és az MPP együttműködik. Ráadásul ez a megoldás összehasonlíthatatlanul jobb Szász Jenő választási szövetségre vonatkozó javaslatánál. Hiszen a koalíciók esetében szükséges nyolcszázalékos parlamenti bejutási küszöb elérése majdhogynem lehetetlennek tűnik.
2008-07-21: Közélet - Simó Erzsébet:

A hétvége hírei

Románia, lehet, megússza
Elakadt az igazságügyi reform Bulgáriában és Romániában — állítják uniós tisztségviselők és az EU által felkért szakértők. A két ország éles kritikára, esetleg büntetésre is számíthat a jövő heti brüsszeli értékelésnél. Szófia és Bukarest úgy csatlakozott tavaly az unióhoz, hogy nem volt teljesen készen, így szerződésükhöz speciális védzáradékokat csatoltak. Ha nem mutatnak előrehaladást, szankciókat lehet alkalmazni velük szemben. Románia a hírek szerint megússza a büntetést — az európai sajtó szerint politikai okok miatt. A Brüsszel által felkért szakértő szerint az országban egyetlen magas szintű vesztegetéses ügyben sem született ítélet, a reformokat követelő igazságügyminisztert elbocsátották. Az országot átszövi a korrupció, amelynek fenntartásában az egész politikai elit érdekelt — mondja a jelentés, amelyet az Európai Bizottság végül nem hozott nyilvánosságra.