Újabb hármas együttműködés

2007. május 31., csütörtök, Közélet

A nagy-britanniai Devon tartománnyal és a magyarországi Baranya megyével köt együttműködési megállapodást Háromszék.

A szerződést, mely gazdasági, szociális, helyi közigazgatási, turisztikai, oktatási, kulturális, vidékfejlesztési, környezetvédelmi, valamint európai ügyek terén való együttműködésről szól, június 15-én írják alá Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. Ez lesz a harmadik hármas együttműködési megállapodás, korábban Veszprém és a franciaországi Maine-et-Loire megyével, valamint Heves megyével és a svédországi Värmland tartománnyal kötöttek hasonló szerződést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 757
szavazógép
2007-05-31: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

A háború folytatódik

Nem olajággal érkezett Traian Băsescu tegnap délután a parlamentbe. Beszéde — melyet időnként ellenszenv-megnyilvánulások kísértek — éles volt, roppant kritikus, és a megbékélésnek még a csíráját sem hordozta magában.
2007-05-31: Közélet - Ferencz Csaba:

Ahol lehet, öntözni kell

Bár Háromszéken a szárazság miatti károk esetében nem lehet természeti csapásról beszélni, becslések szerint a vízhiány itt is legalább húszszázalékos terménykiesést eredményezhet. Az öntözhető terület viszont továbbra is alig kétezer hektár.