Banki betétek

2018. május 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hazai fizikai személyek 46,9 milliárd lejes banki betétjeinek egyharmadát a Bukarest-Ilfov fejlesztési régióban élők kötötték le – derül ki a Banki Betétek Garanciaalapjának adataiból.

  • Fotó: Gandul.info
    Fotó: Gandul.info

Ebben a régióban a legmagasabb, 32 600 lej az átlagos betét mértéke, a többi statisztikai régióban ez a szám alig haladja meg a 10 ezer lejt (a Középrégióban például 13,3 ezer lej). Romániában egy betét átlagosan 15 ezer lejre rúg.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 783
szavazógép
2018-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - Hecser László:

Épített örökségünkre vigyáznak (Magánvállalkozás)

Cseresznyés Szilamért leginkább úgy ismerjük, mint a baróti TransylMania együttes alapítóját, basszusgitárosát. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, nem zenéből él: magaslati feladatokat, ács- és bádogmunkát, kőművességet értő csapatával épített örökségünk megőrzésén fáradozik. Azt vallja, templomokhoz és tornyokhoz csak az nyúljon, aki hivatásként éli meg munkáját. Lényeges a gondoskodó magatartás, mert az elődeink által emelt épületek csak akkor fogják unokáinkat is szolgálni, ha ma igényesen és felelősségteljesen dolgozunk.
2018-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Veszélyben a jegybank függetlensége

Mind az Európai Bizottság, mind a Román Nemzeti Bank illetékesei úgy látják, fokozódik a politikai nyomás a jegybank függetlenségének korlátozása érdekében.