Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Banki betétek

2018. május 30., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hazai fizikai személyek 46,9 milliárd lejes banki betétjeinek egyharmadát a Bukarest-Ilfov fejlesztési régióban élők kötötték le – derül ki a Banki Betétek Garanciaalapjának adataiból.

  • Fotó: Gandul.info
    Fotó: Gandul.info

Ebben a régióban a legmagasabb, 32 600 lej az átlagos betét mértéke, a többi statisztikai régióban ez a szám alig haladja meg a 10 ezer lejt (a Középrégióban például 13,3 ezer lej). Romániában egy betét átlagosan 15 ezer lejre rúg.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 104
szavazógép
2018-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - Hecser László:

Épített örökségünkre vigyáznak (Magánvállalkozás)

Cseresznyés Szilamért leginkább úgy ismerjük, mint a baróti TransylMania együttes alapítóját, basszusgitárosát. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, nem zenéből él: magaslati feladatokat, ács- és bádogmunkát, kőművességet értő csapatával épített örökségünk megőrzésén fáradozik. Azt vallja, templomokhoz és tornyokhoz csak az nyúljon, aki hivatásként éli meg munkáját. Lényeges a gondoskodó magatartás, mert az elődeink által emelt épületek csak akkor fogják unokáinkat is szolgálni, ha ma igényesen és felelősségteljesen dolgozunk.
2018-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - :

Veszélyben a jegybank függetlensége

Mind az Európai Bizottság, mind a Román Nemzeti Bank illetékesei úgy látják, fokozódik a politikai nyomás a jegybank függetlenségének korlátozása érdekében.