Élelmiszer-pazarlás

2018. június 14., csütörtök, Család

Nagyobb mértékű élelmiszer-pazarlást eredményez a jobb minőségű étrend – mutatták ki amerikai kutatók, akik szerint az amerikaiak 2007 és 2014 között naponta 150 ezer tonna élelmiszert pazaroltak el.

  • Forrás: elelmiszer.hu
    Forrás: elelmiszer.hu

A Vermonti és a New Hampshire-i Egyetem, valamint az amerikai Mezőgazdasági Kutatószolgálat szakemberei kimutatták, hogy a zöldségek, gyümölcsök, valamint az ilyen alapú ételek 39 százaléka, a tejtermékek 17 százaléka, a húsételek 14 százaléka kerül szemétbe.

„A jobb minőségű étrend több zöldséget és gyümölcsöt jelent, amelyekből többet dobnak szemétbe, mint más ételekből” – idézte Meredith Nilest, a Vermonti Egyetem munkatársát a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál. A kutatók létfontosságúnak nevezték a fogyasztók felvilágosítását a friss gyümölcsök és zöldségek tárolásáról, valamint az oktatást az élelemvásárlás megtervezéséről és az élelmiszerek elkészítéséről. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen következményekkel jár a Nyugati Szövetség létrehozása?

eredmények
szavazatok száma 614
szavazógép
2018-06-14: Család - :

A rákos áttét az igazi szörny

Amerikai kutatók új hatóanyagot azonosítottak, amely képes meggátolni a hasnyálmirigy- és más daganatok áttétel útján való terjedését.
2018-06-14: Magazin - :

Felújítják a füleki várbástyát

Új rendeltetést kap a felvidéki Fülek eredeti városi erődítményének több mint háromszáz éves bástyája. Az Interreg határon átnyúló projektnek köszönhetően a vár utolsó bástyája információs pontként szolgálja majd a turistákat.