Női kézilabda, Európa-bajnokságA spanyolokkal egy csoportban

2018. június 14., csütörtök, Sport

Hollandia mellett Horvátország és Spanyolország lesz a magyar női kézilabda-válogatott csoportellenfele a november 29-én kezdődő és december 16-ig tartó franciaországi Európa-bajnokságon.

  • Fotó: Kovács Anikó
    Fotó: Kovács Anikó

A sorsolást kedden rendezték Párizsban, az viszont már múlt hétfőn, a kalapbeosztások elkészítésekor kiderült, hogy a magyar csapat a Montbéliard-ban játszó C csoportban ismét összekerül selejtezőbeli ellenfelével, az előző kontinenstornán ezüst-, a legutóbbi világbajnokságon pedig bronzérmes hollandokkal.

A magyarok december 1-jén éppen Hollandia ellen kezdik szereplésüket, amelytől a kvalifikációs sorozatban egy góllal kikaptak Győrben, Eindhovenben viszont visszavágtak. A horvátokkal legutóbb tavaly márciusban játszott Kim Rasmussen együttese, amely Győrben 34–19-re győzött. A legutóbbi magyar–spanyol meccsre 2015 márciusában került sor Érden, és döntetlenre végződött (25–25). A csoportok első három helyezettje a középdöntőbe jut, amelynek mérkőzéseit Nantes-ban és Nancyban rendezik. Az elődöntőket és a helyosztókat Párizsban játsszák. A 13. Európa-bajnokságra ugyanaz a 16 válogatott jutott ki, amely 2016-ban a Svédországban rendezett tornán szerepelt.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása: A-csoport (Nantes): Dánia, Svédország, Lengyelország, Szerbia. B-csoport (Nancy): Franciaország, Oroszország, Szlovénia, Montenegró. C-csoport (Montbéliard): Magyarország, Horvátország, Hollandia, Spanyolország. D-csoport (Brest): Norvégia, Németország, Csehország, Románia.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2018-06-14: Sport - :

Jó eredménnyel zárnának (Autósport, Moldva Rali)

Pénteken és szombaton Bákó megyében rendezik meg a Moldva Ralit (powered by Dedeman Automobile), a 2018-as hazai Dunlop ralibajnokság negyedik futamát. A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean a jó szereplés reményében utazott Bákóba, ahol az elmúlt két idényben technikai gondok miatt fel kellett adniuk a versenyt. Most győzni szeretnének a hetes osztályban és a kétkerék-meghajtású kategóriában is.
2018-06-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya,
MUNTEAN ELVIRA
(szül. ASZTALOS)
93 éves korában elhunyt.
Temetése 2018. június 15-én, pénteken 13 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi ortodox temető ravatalozójától.
Részvétfogadás 12 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4306199