Tanácsülés Kézdivásárhelyen Díjazták a totempályázat nyerteseit

2018. június 22., péntek, Közélet

Kézdivásárhely helyi tanácsának tegnapi munkaülésén Szilveszter Szabolcs önkormányzati képviselő, a totempályázat ötletgazdája díjazta az első három pályamunka elkészítőjét.

  • Szilveszter Szabolcs és Bánffy Barbara
    Szilveszter Szabolcs és Bánffy Barbara

A városatya elmondta: április végén értékelték ki a pályázatra beérkezett négy tervet, a döntést héttagú zsűri hozta meg. Szilveszter Szabolcs köszönetet mondott képviselőtársainak és a városháza vezetőségének, akik messzemenően támogatták ötletét. Azt is kiemelte, hogy a pályamunkák egymáshoz közelálló pontszámot összesítettek, a zsűrinek nagyon nehéz volt kiválasztani a legjobb alkotást. Az első díjasnak járó oklevelet Bánffy Barbara, a temesvári művészeti egyetem hallgatója személyesen vette át, a második díjas Kovács Kristófot, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatóját édesanyja, míg a harmadik díjas Turóczi Áron Mátyást, a MOME építészhallgatóját barátnője képviselte a díjátadáson.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1210
szavazógép
2018-06-22: Közélet - Fekete Réka:

Gyermekvágta is rajtol (Székely vágta nyolcadszor)

Idén kevesebb pénzből, de nem szegényesen, nagyszabású előadás nélkül, mégis sok érdekességgel szervezik a nyolcadik Székely Vágtát a Maksa fölötti Óriáspince-tetőn. A sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület és a Kónya Ádám Művelődési Ház tartalmas programokat ígér a július 13–15. közötti hétvégére.
2018-06-22: Közélet - Fekete Réka:

Veseátültetettek és orvosaik

Második életem címmel tette közzé B. Kovács András a veseátültetettekkel és orvosaikkal, ápolóikkal készített beszélgetéseit, a kiadványt szerdán délután mutatták be dr. Ivácson Zsófia nefrológus főorvos sepsiszentgyörgyi magánrendelőjében. Jelen voltak néhányan a riportfüzetben szereplők közül is, de mivel az esemény egybeesett a veseátültetettek rendszeres havi találkozójával, mások is eljöttek, így alkalom kínálkozott a személyes történetek megismerésére (amelyekre egy későbbi lapszámunkban visszatérünk).