LabdarúgásNemzeti bajnokságok

2008. július 28., hétfő, Sport

Románia. Az 1. forduló: Craiova—Jászvásár 2—0, FC Brassó—Urziceni 1—0, FC Argeş—Temesvár 1—1, Buzău—FC Farul 0—1, Rapid—Beszterce 3—0. Vasárnap lapzártánk után értek véget a Gázmetán—Galac, Otopeni—Kolozsvári CFR, Tg. Jiu—Dinamo találkozók, a Vaslui—Steaua mérkőzést szerdán játsszák. A lejátszott öt mérkőzés nem okozott szenzációt. A szomszédoktól — azaz Brassótól — elvártuk a győzelmet, s hogy az FC Farul Buzăuban győzött, ez sem meglepő, elvégre a házigazdák ott kezdték az új bajnokságot, ahol az előzőt abbahagyták: a kiesés elkerüléséért menő harcban.

Magyarország. Az 1. forduló: Debrecen—Zalaegerszeg 2—1, REAC—Diósgyőr 1—1, Szombathelyi Haladás—Győri ETO 2—1, Siófok—FC Fehérvár 1—0, Újpest FC—Nyíregyházi Spartacus 1—0, Kaposvár—MTK Budapest 3—1, hétfőn: Kecskemét—Paksi FC, kedden: Budapest Honvéd—Vasas. A bajnok MTK kaposvári súlyos veresége mindenképpen meglepő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4567
szavazógép
2008-07-28: Sport - Áros Károly:

Naptár (Magyarok az újkori olimpiai játékokon)

Július 28. Tizennégy éve hunyt el Budapesten Bencze (Biringer) Lajos birkózó, aki a második londoni olimpián a szabadfogás 52 kg-os súlycsoportjában 5., a kötöttfogás 57 kg-os súlycsoportjában a 6. helyen végzett. Négy évvel később csak szabadfogásban indult, és a 6. helyen zárt. * Hatvannyolc éve hunyt el Szolnokon Kellner Gyula, az első újkori olimpia maratoni versenyének bronzérmese. * Negyvennyolc éve született Erdős Éva, a montreali olimpián bronzérmet nyert női kézilabda-válogatott tagja.
2008-07-28: Sport - Áros Károly:

Nyár van (Periszkóp)

Nyár van, s ilyenkor még a fű sem nő megyénk sportéletében. A tekintélyt kiharcoló sportágak nyári vakáción vannak. Telefonon érdeklődtünk a kosarasok, futsalosok háza táján, azt a választ kaptuk, hogy még nem kezdték meg a felkészülést, de a csütörtöki számunkban már pozitív csengésű hírekkel szolgálhatnak olvasóinknak. Megnyugtató. Na persze, kerestük a kézilabdásokat is, Mircea Bucă mestert Brassóban értük utol. — Kezdés? — kérdezett vissza. — Azt a jelzést kaptam a klubtól, hogy nincs anyagi fedezet. A brassói játékosok elhagyták a süllyedő hajót, akárcsak magam is... Sajnálom. Úgy tudom, az MSC tavalyi magyarországi vendégszereplését viszonozza a testvérvároscsapat, s Szentgyörgynek nincs már együttese. Ezt is sajnálom. Nagyon sajnálom.