Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LovassportSok résztvevő, fergeteges viadal

2007. július 9., hétfő, Sport
Az elmúlt hét végén a negyedik Bodoki Napok keretében negyedik alkalommal rendezték meg a a már hagyományos bodoki Megyeközi Lovastalálkozót. Az eseményen volt akadály-, vadász- és díjhajtás is, de nem maradt el a már megszokott munkalószemle sem mének, kancák és egy-három éves csikók számára.

A felnőtt fogathajtók mellett a gyerekek is szóhoz jutottak, hiszen róluk is szólt a verseny. A Bodoki Napok első napján került sor a munkalószemlére, amelyet a méneknél a gyergyószentmiklósi Orosz László Helló nevű lova nyert meg. A második helyen Orosz László Rigó és a kökösi Molnár Dénes Full nevű lova osztozott. A szemle harmadik helyezettje a bodoki Kovács Attila Rigója lett. A kancák viadalát Páva nyerte meg, gazdája a zaláni Barabás György. Második lett a kökösi Molnár Sándor Izája, harmadik volt a bodoki Ferencz Alpár Manci névre hallgató kancája. A kétnapos lovasszemle az akadályhajtással folytatódott, amelyen 24 fogat vett részt. Az eredmények: 1. Páll Attila (Gyergyó­alfalvi Hipogrif Lovasklub), 2. Imre Zoltán (Bethleni Ménes), 3. Bodó Zoltán (Kovásznai Ménes). A lovastalálkozó következő viadala a vadászhajtás volt, amiben a gyergyószentmiklósi Páll Attila bizonyult a legjobbnak. Ebben a versenyben tizenhat fogathajtó mérte össze tudását, felkészültségét és ügyességét. A póni- és hucul lovak alkotta hármas fogatok bajnoka Bartha Eduárd lett. A 10—12 éves gyerekek akadályhajtó versenyének győztese Bajkó Gelérd volt, megelőzve a második Bartha Eduárdot és a harmadik Csoma Andreit. A további eredmények: 4. Orosz Beáta, 5. Bajkó Kriszta, 6. Bartha Júlia. A IV. Megyeközi Lovastalálkozó zárónapján rendezték meg a díjhajtást és a gyorshajtást akadályokkal. Az első versenyszámot Bodó Zoltán nyerte meg, második volt Imre Zoltán, harmadik Bajkó Tibor (Aranypatkós). A második megmérettetésben Bajkó Gellért bizonyult a legjobbnak, aki Bartha Róbertet utasította maga mögé. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2215
szavazógép
2007-07-09: Közélet - Szekeres Attila:

A hétvége hírei

Az államfő nénikéjét emlegette Horn Gyula
,,A jó izéjét... a nénikéjét!" — fakadt ki Horn Gyula a 75. születésnapja alkalmából a budai várban, a Nemzeti Galériában rendezett ünnepségen, arra utalva, hogy Sólyom László államfő megtagadta tőle a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét. Erre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felment a pódiumra, és levezette őt.
2007-07-09: Sport - x:

Pénzt adott a város

Elbírálta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szakbizottsága a sportpályázatokat. A második fél évre 100 000 lejt szántak a sporttevékenységek finanszírozására, 44 pályázat érkezett, amelyekben 146 000 lejt igényeltek a kérelmezők.