Pénzt adott a város

2007. július 9., hétfő, Sport
Elbírálta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szakbizottsága a sportpályázatokat. A második fél évre 100 000 lejt szántak a sporttevékenységek finanszírozására, 44 pályázat érkezett, amelyekben 146 000 lejt igényeltek a kérelmezők.

A bizottság végül 103 700 lejt hagyott jóvá, s bár minden igényt nem tudtak kielégíteni, de valamennyi pénzt mindenki kapott — tájékoztatott Albert Álmos polgármester. Emellett arról is döntés született, hogy 100 000—100 000 lejjel támogatják a női kézilabda- és kosárlabdacsapatokat. A kézilabdázó lányok bejutottak a szuperligába, és 380 000 lejre van szükségük, hogy részt vegyenek a mérkőzéseken. Őket a megyei önkormányzat is támogatja, és igyekeznek támogatókat keresni, hogy meglegyen a szükséges összeg. A kosaras lányok ősztől az A-osztályban játszanak, a csapatnak 200 000 lejre van szüksége az őszi szezonra, ennek felét állja a városi tanács. A testület csütörtöki ülésén megszavazta a költségvetés módosítást, amely lehetővé teszi a csapatok támogatását. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-09: Sport - x:

Sok résztvevő, fergeteges viadal (Lovassport)

Az elmúlt hét végén a negyedik Bodoki Napok keretében negyedik alkalommal rendezték meg a a már hagyományos bodoki Megyeközi Lovastalálkozót. Az eseményen volt akadály-, vadász- és díjhajtás is, de nem maradt el a már megszokott munkalószemle sem mének, kancák és egy-három éves csikók számára.
2007-07-09: Sport - x:

Indulunk a bajnokságban! (Kosárlabda)

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium ISK női kosárlabdacsapata indul az október 22-én rajtoló A-osztályos bajnokságban, miután az egy évre szükséges pénzösszeg felét a megyeszékhelyi városi tanács az együttes rendelkezésére bocsátotta.