KézdivásárhelyKésik a belső udvarterek felújítása

2018. augusztus 24., péntek, Közélet

Késik az udvarterek felújítása – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Bokor Tibor. Kézdivásárhely polgármestere jó hírként szólt három tanintézmény korszerűsítéséről, amiről tegnapi lapszámunkban már beszámoltunk.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Bokor Tibor polgármester azt is közölte, hogy jó fél évvel ezelőtt a fejlesztési minisztériummal a Helyi Fejlesztések Országos Programja részeként aláírt egy támogatási szerződést a víz- és csatornahálózat bővítésére, ami elsősorban az udvarterek belső gyűrűjének teljes felújítását tette volna lehetővé. A munkálatokat három részre osztották fel – hangsúlyozta –, olyan meggondolásból, hogy hátha három cég jelentkezik, és akkor hamarabb be lehetne fejezni az infrastruktúra-építést.

Sajnos, a három projekt közül csak egyre – az Ady Endre, Orbán Balázs, Patak, Kanta és Fehérmartok utca felújítására – jelentkezett egy vállalkozó, most vizsgálják az iratcsomót, hogy minél előbb alá lehessen írni a szerződést, de az udvarterek felújítása iránt senki sem érdeklődött. Így most már biztos, hogy idén nem kezdenek el a főtéri udvarterekben dolgozni, és az elektronikus licitet is meg kell ismételni, abban reménykedve, hogy jelentkezik valaki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2018-08-24: Közélet - :

Több mint kétezer iskolatáska

Az iskolát kezdő, előkészítő osztályos tanulóknak idén is ajándékcsomagot biztosít Kovászna Megye Tanácsa.
2018-08-25: Képzőművészet - Gazda József:

Forró Ágnes világa (Kovásznai tárlat)

Több mint tíz napja vonzza a látogatókat Forró Ágnes pasztellkiállítása. Ha egy szóba sűrítjük a látványt: mesevilág. Körülírással: mesébe átköltött, valóság fölé emelt vagy álmodott világ.